Δεν επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο το θάνατο του αλ-Μπαγκντάντι

Δεν επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο το θάνατο του αλ-Μπαγκντάντι

Λίγο νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως «επιβεβαίωσε την πληροφορία» ότι ο Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί

Δεν επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο το θάνατο του αλ-Μπαγκντάντι
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πληροφορίες για να επιβεβαιώσουν αναφορές ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Λίγο νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως «επιβεβαίωσε την πληροφορία» ότι ο Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί.

Το πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει από την πλευρά του πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

Κλείσιμο
«Επιβεβαιώσαμε την πληροφορία από ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, περιλαμβανομένου ενός πρώτης γραμμής», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που έχει την έδρα του στη Βρετανία. «Το μάθαμε σήμερα, αλλά αγνοούμε πότε και πώς έχασε τη ζωή του».

Πάντως ιρακινοί και κούρδοι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Ο θάνατος του Μπαγκντάντι έχει ανακοινωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Η Ρωσία είχε υποστηρίξει στις 22 Ιουνίου πως «κατά πάσα πιθανότητα» σκότωσε τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με αεροπορικό πλήγμα που πραγματοποίησε στα τέλη Μαΐου στη Συρία, αλλά η πληροφορία αυτή δεν είχε επιβεβαιωθεί τότε από καμιά άλλη πηγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης