Οι Ρώσοι ήξεραν ότι ο Άσαντ θα χτυπήσει με χημικά, λένε οι ΗΠΑ

Οι Ρώσοι ήξεραν ότι ο Άσαντ θα χτυπήσει με χημικά, λένε οι ΗΠΑ

Συμπεραίνουμε ότι η Μόσχα γνώριζε γιατί είχε στείλει drone πάνω από το νοσοκομείο όπου έσπευσαν τα θύματα για βοήθεια και το οποίο βομβαρδίστηκε για να καλυφθούν τα ίχνη της επίθεσης αυτής, λέει ανώτατος αξιωματούχος

Οι Ρώσοι ήξεραν ότι ο Άσαντ θα χτυπήσει με χημικά, λένε οι ΗΠΑ
Οι Ρώσοι ήξεραν ότι ο Άσαντ θα χτυπήσει με χημικά, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος και μεταδίδει το Associated Press. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στην Μόσχα, όπου θα βρίσκεται σήμερα.

Ο ίδιος ανώτατος αξιωματούχος αποκάλυψε πως ένα drone που ανήκε στις ρωσικές δυνάμεις πετούσε πάνω από ένα νοσοκομείο, όπου θύματα της επίθεσης έσπευσαν για βοήθεια. Λίγες ώρες αφότου το drone έφυγε, ένα ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε το νοσοκομεία, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η επίθεση με τα χημικά. Επισήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία απόδειξη ανάμειξη της Ρωσίας στην ίδια την επίθεση στην βόρεια Συρία, αλλά ότι η παρουσία του drone στο νοσοκομείο δεν μπορεί να είναι σύμπτωση και ότι η Ρωσία θα πρέπει να ήξερε ότι πρόκειται να γίνει επίθεση με χημικά και τα θύματα θα έσπευδαν εκεί για βοήθεια. 

Ένας άλλος ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ επισήμανε πως δεν υπάρχει από την πλευρά των υπηρεσιών τελικό πόρισμα για την εμπλοκή των Ρώσων στην υπόθεση. Είναι η πρώτη φορά στην διάρκεια του συριακού ζητήματος που η Ουάσινγκτον διατυπώνει τέτοιου είδους κατηγορίες εναντίον της Μόσχας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης