Το Περού μιλά για κατάφωρη παραβίαση της δημοκρατικής τάξης στη Βενεζουέλα

Το Περού μιλά για κατάφωρη παραβίαση της δημοκρατικής τάξης στη Βενεζουέλα

Ανακαλεί τον πρεσβευτή του και ο Πρόεδρος της χώρας σημειώνει ότι αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι απαράδεκτο 

Το Περού μιλά για κατάφωρη παραβίαση της δημοκρατικής τάξης στη Βενεζουέλα
Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή της χώρας στη Βενεζουέλα και καταδίκασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Καράκας να αφαιρέσει από το Κογκρέσο τη δυνατότητα να νομοθετεί, κάνοντας λόγο περί μιας «κατάφωρης παραβίασης της δημοκρατικής τάξης».

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Περού τονίζει ακόμη πως έχουν αρχίσει διαβουλεύσεις με άλλα κράτη μέλη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) για το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων με στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βενεζουέλας ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι αναλαμβάνει το ίδιο τα καθήκοντα του κοινοβουλίου –προπυργίου της αντιπολίτευσης–, δύο ημέρες αφού ήρε την ασυλία των βουλευτών. 

«Η Λατινική Αμερική είναι δημοκρατική. Αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι απαράδεκτο», έγραψε ο πρόεδρος του Περού, ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Κουτσίνσκι, πρώην στέλεχος τραπεζών της Γουόλ Στριτ, έχει επικρίνει επανειλημμένα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγορώντας τον ότι καταστέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Μαδούρο έχει αντεπιτεθεί χαρακτηρίζοντας τον Κουτσίνσκι «άνανδρο» και «σκυλί» που υπηρετεί τις ΗΠΑ.
Κλείσιμο

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών κάνει λόγο περί «πραξικοπήματος»
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) Λουίς Αλμάγκρο κατήγγειλε πριν από λίγο ένα «πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα, όπου το ανώτατο δικαστήριο ανέλαβε το ίδιο τα καθήκοντα του κοινοβουλίου και ήρε τη βουλευτική ασυλία των μελών της Εθνοσυνέλευσης.

Αυτές οι δύο αποφάσεις αποτελούν «τα τελευταία χτυπήματα με τα οποία το καθεστώς συντρίβει τη συνταγματική τάξη της χώρας και βάζει τέλος στη δημοκρατία», κατήγγειλε ο Αλμάγκρο σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, εκφράζοντας τη λύπη του διότι «αυτό εναντίον του οποίου προειδοποιούσαμε δυστυχώς συνέβη».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης