Αιματηρή επίθεση στο Λονδίνο: «Μοναχικός λύκος» με ψυχική αστάθεια ο δράστης

Αιματηρή επίθεση στο Λονδίνο: «Μοναχικός λύκος» με ψυχική αστάθεια ο δράστης

Στα χέρια της αστυνομίας ο 19χρονος - Άγνωστη ακόμα η ταυτότητά του -  Μια νεκρή και πέντε ραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Αιματηρή επίθεση στο Λονδίνο: «Μοναχικός λύκος» με ψυχική αστάθεια ο δράστης
Στη διανοητική υγεία του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνο επικεντρώνονται οι έρευνες για το κίνητρό του.

Η αστυνομία με νεότερη ανακοίνωσή της υποβαθμίζει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας -αν και υπογραμμίζει - πως όλα παραμένουν ανοικτά.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα «ηρεμία και εγρήγορση», ζητά από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Ο 19χρονος δράστης συνελήφθη επί τόπου μετά την επίθεση με μαχαίρι στην Ράσελ Σκουέρ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με απολογισμό μία νεκρή και πέντε τραυματίες -εκ των οποίων οι δύο παρέμεναν νοσηλευόμενοι το μεσημέρι της Πέμπτης.



Στην τελευταία της ενημέρωση το μεσημέρι της Πέμπτης, η Σκότλαντ Γιαρντ είχε αφαιρέσει την αναφορά σε πιθανή τρομοκρατικής ενέργειας, κάτι που δείχνει πως οι έρευνες σε αυτή τη φάση απομακρύνονται από το ενδεχόμενο.

Επιπλέον, η αστυνομία ανέφερε ότι ο νεαρός κρατείται «για δολοφονία».

«Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι η ψυχική υγεία [του δράστη] ήταν παράγοντας στην επίθεση, ωστόσο διατηρούμε ανοικτό μυαλό όσον αφορά το κίνητρο» ανέφεραν οι Αρχές. Προηγουμένως, με ανάλογη διατύπωση, η αστυνομία προσέθετε ότι «ένα από τα ενδεχόμενο που διερευνώνται είναι η τρομοκρατία» -φράση που δεν υπήρχε στην επόμενη ενημέρωση.

Δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία του δράστη. 

Ο δράστης δέχθηκε επίσης ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο πριν μεταφερθεί υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου.

Οι πρώτες κλήσεις στην αστυνομία για το περιστατικό έφτασαν λίγο πριν στις 23:00 (τοπική ώρα) για κάποιον που, σύμφωνα ορισμένες από τις μαρτυρίες, είχε μαχαίρι και φορούσε κράνος μοτοσυκλετιστή. Η αστυνομία έφτασε αρκετά γρήγορα στο σημείο και τον ακινητοποίησε χρησιμοποιώντας τέιζερ.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης