Μακελειό στη Νίκαια: Αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στον τόπο του «χτυπήματος»

Μακελειό στη Νίκαια: Αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στον τόπο του «χτυπήματος»

Την ώρα που οι γαλλικές αρχές ψάχνουν τον μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στη φημισμένη πόλη της Γαλλίας, εκατοντάδες άνθρωποι τιμούν τη μνήμη των θυμάτων στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης 

Μακελειό στη Νίκαια: Αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στον τόπο του «χτυπήματος»
Ο τρόμος στην Ευρώπη επέστρεψε σπέρνοντας τον θάνατο στη Νίκαια, τη φημισμένη τουριστική πόλη της Γαλλίας, στα νότια της χώρας. Ο τραγικός απολογισμός δείχνει το μέγεθος του μακελειού που σημειώθηκε ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης: 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη μανία του οδηγού νταλίκας που πάτησε το γκάζι και πάτησε μέχρι θανάτου το συγκεντρωμένο πλήθος που γιόρταζε την εθνική εορτή. Άλλοι πενήντα βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. 

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση τίποτα δεν είναι το ίδιο στο διάσημο θέρετρο της Κυανής Ακτής. Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα για να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για τον μακελάρη, ο οποίος φέρεται ότι πρόκειται για έναν 31χρονο Γάλλο με καταγωγή από την Τυνησία. Την ίδια ώρα εκατοντάδες κόσμου σπεύδουν στο σημείο της επίθεσης και αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στη μνήμη των θυμάτων. 

Κλείσιμο
«Θα δείξουμε αλληλεγγύη και συμπόνοια στις οικογένειες των θυμάτων» είπε ο Ολάντ στο δραματικό διάγγελμά του, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στη μάχη ενάντια των εχθρών. «Δεν θα υποκύψω σε καμία απειλή. Η μάχη μπροστά μας είναι μακρά» τόνισε. 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης