ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Το μακελειό στο Ορλάντο και ο ρόλος του αντι-γκέι κλίματος στις ΗΠΑ

Το μακελειό στο Ορλάντο και ο ρόλος του αντι-γκέι κλίματος στις ΗΠΑ

Η επίθεση εντάσσεται στο αντι-ομοφυλοφιλικό κλίμα που το συντηρητικό στρατόπεδο έχει δημιουργήσει στις ΗΠΑ, ευνοώντας την ανάληψη δράσης από κάθε ψυχικά διαταραγμένο

Το μακελειό στο Ορλάντο και ο ρόλος του αντι-γκέι κλίματος στις ΗΠΑ
Η σφαγή στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο στο οποίο σύχναζε η κοινότητα των γκέι της περιοχής εντάσσεται, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, σε μία συγκυρία αυξανόμενων μέτρων κατά της κοινότητας των ομοφυλόφιλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι λίγες μόνο ώρες έπειτα από τη σφαγή στην Φλόριντα, η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο, βαριά οπλισμένο, που σκόπευε να επιτεθεί στο Gay Pride του Λος Άντζελες. Οι δύο αυτές υποθέσεις δεν σχετίζονται a priori, αλλά εντάσσονται σε ένα αντι-γκέι κλίμα που επιδεινώνεται στη χώρα, κυρίως εδώ και έναν χρόνο.

Στις 26 Ιουνίου 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, μία ιστορική απόφαση που ενόχλησε εκατομμύρια συντηρητικούς Αμερικάνους οι οποίο -από την πλευρά τους- υιοθέτησαν την τακτική του ανταρτοπόλεμου που χρησιμοποιούν και κατά των αμβλώσεων: σηκώνοντας τη σημαία της θρησκευτικής ελευθερίας, προσπάθησαν να ανοίξουν ρήγματα στην ομοσπονδιακή νομοθεσία υιοθετώντας πολιτειακούς νόμους.

 
Κλείσιμο

«Βοήθεια! Transgender στην τουαλέτα...»
Η στρατηγική αυτή επικεντρώθηκε τελευταία στα διαφυλικά άτομα, που αποτελούν μικρό τμήμα του αμερικανικού πληθυσμού, αλλά συνδέονται γερά με την κοινότητα των ομοφυλοφίλων μέσω των LGBT (λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, διαφυλικοί (transgender) ).

Περί της 12 πολιτείες με ρεπουμπλικανική διακυβέρνηση προσφεύγουν κατά του Μπαράκ Ομπάμα για το αν τα διαφυλικά πρόσωπα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις γυναικείες ή της ανδρικές τουαλέτες.

Πολλά ερωτηματικά παραμένουν γύρω από τις συνθήκες του μακελειού στο κλαμπ Pulse. Ο δράστης, ο Ομάρ Σεντίκ Μάτιν, υποτίθεται ότι είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το 911 , τον αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Αλλά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο δράστης είχε εξοργισθεί βλέποντας δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα του και το παιδί του.

Αντιδρώντας στη σφαγή, τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επεδίωξαν να αποκλείσουν την προφανή αιτιολογία του μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, για να σκιαγραφήσουν μία τζιχαντιστική επίθεση, χωρίς αμφιβολία φοβούμενοι ότι θα κατηγορηθούν για το αντι-ομοφυλοφιλικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει στις ΗΠΑ ευνοώντας την ανάληψη δράση από έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο.

Αντίστοιχες κατηγορίες κατά των ρεπουμπλικανών είχαν διατυπωθεί τον Νοέμβριο 2015 μετά την επίθεση κατά κέντρου οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο, έπειτα από λυσσώδη ρεπουμπλικανική εκστρατεία κατά των αμβλώσεων.
 
Τους τελευταίους μήνες, στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκαναν επίσης λυσσώδη εκστρατεία με το θέμα ότι οι κυβερνητικές εγκύκλιοι κατά της διάκρισης κατά των διαφυλικών ατόμων θα είχε ως αποτέλεσμα «άνδρες να χρησιμοποιούν τις γυναικείες τουαλέτες». Μία πραγματικότητα την οποία αμφισβήτησαν οργανώσεις και ειδικοί.

«Δεν θέλω να ξανακούσω ποτέ ότι άτομα της κοινότητας των LGBT στις τουαλέτες αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε χθες ο Τζέρεμι Μος, βουλευτής του Μίσιγκαν και ομοφυλόφιλος.

Για τον Μικελάντζελο Σινιορίλε, γνωστό υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Αμερική, η σφαγή του Ορλάντο αποτελεί «υπόμνηση των κινδύνων που διατρέχουν οι LGBT».

Ο αντικυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ, αιχμή του δόρατος της εκστρατείας κατά των δικαιωμάτων των LGBT, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter τον εξής ψαλμό της Βίβλου: «ο Θεός δεν εμπαίζεται εκείνο που θα σπείρει ο άνθρωπος αυτό και θα θερίσει». Με αυτό το μήνυμα θεωρήθηκε ότι ο Νταν Πάτρικ επέρριψε την ευθύνη του μακελειού του Ορλάντο στους ομοφυλόφιλους. Μπροστά στην κατακραυγή που προκάλεσε, ο Πάτρικ έσπευσε να το διαγράψει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης