Συντονισμένες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Συντονισμένες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Συνελήφθη ισλαμιστής στην περιοχή Argenteuil της γαλλικής πρωτεύουσας - Ο ύποπτος ετοίμαζε χτύπημα, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας - Έξι συλλήψεις στην πρωτεύουσα του Βελγίου

Συντονισμένες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανεύρεση υπόπτων τρομοκρατών λαμβάνει χώρα στην περιοχή Argenteuil, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Η αστυνομία πραγματοποιεί επιδρομές σε σπίτια και κατοικίες που θεωρούνται ύποπτες, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί, με τους αστυνομικούς να δημιουργούν μία μεγάλη ζώνη περιμετρικά των επιχειρήσεων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε μία πολυκατοικία προκειμένου να εξουδετερωθούν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Είχε προηγηθεί η σύλληψη ενός ισλαμιστή, ο οποίος αποτελούσε μέλος ενός πυρήνα τρομοκρατών, που ετοίμαζαν επίθεση σε στόχους εντός γαλλικού εδάφους.

«Σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας για τρομοκρατικό χτύπημα εντός Γαλλίας» βρισκόταν ο συλληφθείς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν λίγο σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ.

«Η σύλληψη αυτή βοήθησε στο να ματαιωθεί μία προγραμματισμένη επίθεση στη Γαλλία», επεσήμανε το κυβερνητικό στέλεχος και υπογράμμισε: «Αυτή η σύλληψη είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας, που πραγματοποιήθηκε εδώ και αρκετές εβδομάδες με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες να βρίσκονται σε συνεχή και στενή συνεργασία».

Ο Καζνέβ επιβεβαίωσε τη σύλληψη του άνδρα και βάσει των όσων ανέφερε, δεν υπάρχει σύνδεση του με την επίθεση του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, αλλά και μ’ αυτή προ ολίγων ωρών στις Βρυξέλλες. 

Η γαλλική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για τον εντοπισμό των συνεργατών του Αμπαούντ και των υπολοίπων τρομοκρατών που αιματοκύλησαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, ενώ μετά το χτύπημα και στις Βρυξέλλες, έχει αυξηθεί το επίπεδο ετοιμότητας.

Την ίδια ώρα σε επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας στις Βρυξέλλες που ξεκίνησε το απόγευμα και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθησαν έξι άτομα, ύποπτα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου, Έρικ Φαν ντερ Σιπτ επιβεβαίωσε τη σύλληψη των έξι ύποπτων για άμεση εμπλοκή τους στις επιθέσεις των Βρυξελλών.

«Την Πέμπτη συνελήφθησαν έξι άτομα μετά από σειρά αστυνομικών επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Φαν ντερ Σιπτ, οποίος, μάλιστα, έδωσε και την ανατριχιαστική λεπτομέρεια για τρεις απ’ αυτούς.

«Τρεις από τους ύποπτους συνελήφθησαν σχεδόν έξω από την πόρτα του γραφείου του ομοσπονδιακού Εισαγγελέα στο κέντρο της πόλης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης