Η Ελβετίδα «αρτίστα» εξηγεί γιατί βγήκε από τα ρούχα της στην Κολωνία

Η Ελβετίδα «αρτίστα» εξηγεί γιατί βγήκε από τα ρούχα της στην Κολωνία

Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις από περίπου 1.000 μετανάστες - Η Μίλο Μουαρέ γδύθηκε για να γίνουν σεβαστές οι γυναίκες

Η Ελβετίδα «αρτίστα» εξηγεί γιατί βγήκε από τα ρούχα της στην Κολωνία
Μπορεί περισσότερες από 500 γυναίκες να έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από περίπου 1.000 μετανάστες στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όμως, αυτό δεν πτόησε μία Ελβετίδα καλλιτέχνιδα που θέλησε να διαμαρτυρηθεί με το δικό της τρόπο κατά των επιθέσεων.

Η Μίλο Μουαρέ όχι μόνο διαδήλωσε κατά των βιασμών και παρενοχλήσεων, όμως, προτίμησε να στείλει το μήνυμά της βγάζοντας τα… ρούχα της.

Κρατώντας, λοιπόν, ένα πλακάτ που έγραφε: «Σεβαστείτε μας. Δεν είμαστε αντικείμενα εκμετάλλευσης, ακόμη και όταν είμαστε γυμνές
», η 32χρονη Ελβετίδα προκάλεσε την περιέργεια των περαστικών σε πλατεία της Κολωνίας όπου πραγματοποίησε τη διαμαρτυρία της.

Κλείσιμο
Λίγες ημέρες μετά την πρωτότυπη κίνησή της, η Μουαρέ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γδυθεί για τα θύματα των μεταναστών.

«Το έκανα για να δείξω ότι δε θέλω άλλοι να αποφασίζουν τι μπορώ ή τι δε μπορώ να κάνω σαν γυναίκα», δήλωσε η νεαρή, εξηγώντας πως «δεν πρέπει να κρυβόμαστε και πρέπει να υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας».

Η Ελβετίδα πρόσθεσε πως οι γυναίκες θα πάψουν να θεωρούνται αντικείμενα του σεξ όταν ο κόσμος δείξει τον ίδιο σεβασμό σε μία γυναίκα ντυμένη, αλλά και σε μία γυμνή γυναίκα.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μουαρέ προκαλεί, καθώς πριν ένα χρόνο είχε τεθεί υπό κράτηση στο Παρίσι για μία ακόμα πρωτοβουλία της να γδυθεί στον Πύργο του Άιφελ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης