Η Ρωσία ισοπεδώνει τις πόλεις κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δεκάδες άμαχοι νεκροί

Η Ρωσία ισοπεδώνει τις πόλεις κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δεκάδες άμαχοι νεκροί

Το Βρετανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς και τραυματίες το τελευταίο 24ωρο στην πόλη Αρίχα, ενώ αναφορές στο Facebook ανεβάζουν τον αριθμό σε 40 νεκρούς και τουλάχιστον 70 άμαχους τραυματίες

Η Ρωσία ισοπεδώνει τις πόλεις κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δεκάδες άμαχοι νεκροί
Η κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από την τουρκική αεροπορία και λίγες ώρες αργότερα του ρωσικού ελικοπτέρου διάσωσης, είχαν ως συνέπεια την εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή των Τουρκομάνων, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ρωσική αεροπορία ισοπεδώνει τις πόλεις που εμφανίζονται να κατέχονται από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, των τζιχαντιστών ή της Αλ Κάιντα, επιφέροντας καίριο πλήγμα στη δομή των οργανώσεων. Παράλληλα όμως, προκαλούν εκατόμβες νεκρών στον άμαχο πληθυσμό, προκαλώντας τις εντονότατες αντιδράσεις των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία πραγματοποίησε μπαράζ βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές της πόλης Αρίχα, στην επαρχία Ιμπλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων αμάχων. Τα συνεργεία έχουν μετρήσει περισσότερους από εξήντα νεκρούς ή τραυματισμένους πολίτες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται πολλά παιδιά. Η πόλη Αρίχα, σύμφωνα με τους Ρώσους και την κυβέρνηση της Συρίας, αποτελεί προπύργιο της Αλ Κάιντα και ελέγχεται από την εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Οι διασώστες κάνουν αναφορές για δεκάδες θύματα και σοβαρά τραυματισμένους, ενώ το Βρετανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 60 πολίτες που επλήγησαν μόνο το τελευταίο 24ωρο. Νεώτερες αναφορές στο facebook έκαναν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς και περισσότερους από 70 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς της Δευτέρας (30/11).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης