Αυτή είναι η πιο χρήσιμη «δεύτερη ξένη γλώσσα» στην Ευρώπη

Αυτή είναι η πιο χρήσιμη «δεύτερη ξένη γλώσσα» στην Ευρώπη

Για τους Έλληνες, δεύτερη πιο χρήσιμη «ξένη γλώσσα», μετά τα αγγλικά, είναι τα γερμανικά - Τι πιστεύουν οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης

Αυτή είναι η πιο χρήσιμη «δεύτερη ξένη γλώσσα» στην Ευρώπη
Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος όπου οι λαοί μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Ωστόσο, οι άνθρωποι που ζουν στην Ουαλία, τη Φλάνδρα και την Καταλονία, ίσως θα έπρεπε να προσθέσουν ακόμη μία ή δύο γλώσσες στις γνώσεις τους, για να μπορούν να... συνεννοηθούν με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.

Το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει ποια θεωρούν οι Ευρωπαίοι -ανάλογα με το κράτος-μέλος όπου ζουν- ως την πιο χρήσιμη «ξένη γλώσσα» που πρέπει κάποιος να μάθει, ανάμεσα από τα αγγλικά και τα γαλλικά. Η απάντηση μάλλον δεν θα σας εκπλήξει...


Κλείσιμο

Οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου ζουν στη μόνη μη αγγλόφωνη χώρα που θεωρεί πως μια άλλη ξένη γλώσσα, εκτός από τα αγγλικά, είναι η κορυφαία «ξένη γλώσσα» που πρέπει να μάθει κάποιος. Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως επειδή ήδη η γαλλική είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους, προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση πώς την κατατάσσουν πρώτη στην προτίμηση για... δεύτερη ξένη γλώσσα!


Η δεύτερη πιο χρήσιμη «ξένη γλώσσα» της Ευρώπης
Είναι τα γαλλικά; Τα γερμανικά; Ή μήπως τα ρώσικα; Και όμως, η δεύτερη πιο χρήσιμη ξένη γλώσσα, σύμφωνα με όσα απάντησαν οι Ευρωπαίοι πολίτες, είναι τα ρώσικα. Και αυτό γιατί ο μέσος όρος ανεβαίνει από τις γειτονικές χώρες της Ρωσίας, όπως η Λιθουανία, η Λετονία κλπ. Οι Ελληνες υποστηρίζουν, σε ποσοστό 20%, πως δεύτερη πιο χρήσιμη ξένη γλώσσα είναι τα γερμανικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης