Χαμάς και Ισλαμικό Τζιχάντ χαιρετίζουν τη σφαγή στη συναγωγή

Χαμάς και Ισλαμικό Τζιχάντ χαιρετίζουν τη σφαγή στη συναγωγή

«Η Χαμάς απευθύνει έκκληση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης

Χαμάς και Ισλαμικό Τζιχάντ χαιρετίζουν τη σφαγή στη συναγωγή
Χαμάς και Ισλαμικό Τζιχάντ, οι κύριες παλαιστινιακές ισλαμικές οργανώσεις, χαιρέτησαν το αιματοκύλισμα στη συναγωγή της Ιερουσαλήμ, την πιο αιματηρή επίθεση που σημειώνεται εδώ και χρόνια στην περιοχή, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί "απάντηση στη δολοφονία του μάρτυρα Γιούσεφ Ραμούνι", του Παλαιστινίου οδηγού λεωφορείου που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στο λεωφορείο του, στη Δυτική Ιερουσαλήμ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Κλείσιμο
Τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιερουσαλήμ, κλιμακώνεται η ένταση γύρω από την «Πλατεία των Τζαμιών», με τους Παλαιστίνιους να καταγγέλλουν ως πρόκληση τις συνεχείς επισκέψεις Εβραίων εξτρεμιστών στον ιερό τόπο.

«Η Χαμάς απευθύνει έκκληση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης. 

Από την πλευρά της, η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ θεωρεί ότι η επίθεση αποτελεί «φυσική απάντηση στα εγκλήματα του κατακτητή».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Jerusalem Post", ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκτορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Παλαιστινίων, Μαχμούτ Αμπάς, έχει μετατρέψει σκοπίμως την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση σε θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης