Μακελειό σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ

Μακελειό σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ

Πολλοί ακόμα τραυματίες - Το Ισραήλ θα απαντήσει με δριμύτητα, δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Συγκλονιστικές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων

Μακελειό σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ
Μακελειό σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, όπου τέσσερις πιστοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ακόμα οχτώ άτομα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Νεκροί είναι και οι δύο άντρες που επιτέθηκαν στους πιστούς, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε έξι, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

Η τρομοκρατική επίθεση συνέβη το πρωί της Τρίτης. Δύο άντρες, που η ισραηλινή αστυνομία ενημέρωσε πως πρόκειται για Παλαιστίνιους, εισέβαλαν στη συναγωγή και κρατώντας τσεκούρια, μπαλτάδες και μαχαίρια επιτέθηκαν στους πιστούς. Σύντομα ο χώρος πλημμύρισε αίματα, καθώς οι δύο άντρες κατόρθωσαν να τραυματίσουν τους περισσότερους από τους περίπου 20 πιστούς Εβραίους που βρίσκονταν εκεί. 

«Προσπάθησα να το σκάσω» δήλωσε στο κανάλι Channel 2 ένας Ισραηλινός που ήταν μέσα στη συναγωγή την ώρα της επίθεσης, που περιγράφει τη δραματική σφαγή που είδε μπροστά στα μάτια του: «Ο άντρας με το μαχαίρι με πλησίασε. Ανάμεσά μας ήταν μια καρέκλα κι ένα τραπέζι... το σάλι προσευχής που φορούσα πιάστηκε κάπου αλλά το άφησα εκεί κι έτρεξα να γλυτώσω».

Κλείσιμο
Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την φρίκη που επικράτησε αμέσως μετά την σφαγή στη συναγωγή:








Όταν έφτασε η ισραηλινή αστυνομία ήταν ήδη αργά, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, καθώς οι δύο Παλαιστίνοι είχαν προλάβει να προκαλέσουν τη σφαγή. Παρ' όλα αυτά, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το χώρο και πυροβολώντας σκότωσαν επί τόπου και τους δύο υπόπτους, πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν το μακελειό, αποτελειώνοντας τους τραυματίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, οι δύο δράστες ήταν ξαδέρφια και ζούσαν στην ανατολική περιοχή της Ιερουσαλήμ. Ήταν οπλισμένοι με ένα πιστόλι, τσεκούρια, μπαλτάδες και μαχαίρια. Και οι δυο σκοτώθηκαν από πυρά των αστυνομικών. 

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι «το Ισραήλ θα απαντήσει με δριμύτητα στην επίθεση».



Λίγες ώρες μετά την επίθεση, η οργάνωση Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)--που ίδρυσε το 1968 ο Ζορζ Χαμπάς--ανέλαβε την ευθύνη

Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης, οι Ταξιαρχίες του Αμπού Άλι Μούσταφα, κάλεσε τους ένοπλους Παλαιστινίους με ανακοίνωσή της να «ενώσουν τις δυνάμεις τους στην αντίσταση κατά της (ισραηλινής) κατοχής».








 







Λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η επίθεση, μέσω Twitter, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς ανέφερε πως ήταν «ηρωική πράξη». Άλλοι εκπρόσωποι της οργάνωσης δήλωσαν πως οι ενέργειες των Παλαιστινίων θα πρέπει να συνεχιστούν στον ίδιο ρυθμό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης