Ποιος σκότωσε τελικά τον Μπιν Λάντεν; Πεζοναύτες διαψεύδουν ότι ήταν ο Ρομπ Ο' Νιλ

Ποιος σκότωσε τελικά τον Μπιν Λάντεν; Πεζοναύτες διαψεύδουν ότι ήταν ο Ρομπ Ο' Νιλ

Πηγή που μίλησε στο Reuters υποστηρίζει ότι άλλοι ήταν αυτοί που τον πυροβόλησαν - Ο πρώην πεζοναύτης πίστευε ότι δεν θα επέστρεφε ζωντανός μετά την επιχείρηση

Ποιος σκότωσε τελικά τον Μπιν Λάντεν; Πεζοναύτες διαψεύδουν ότι ήταν ο Ρομπ Ο' Νιλ
Συνεχίζεται στις ΗΠΑ η συζήτηση που άνοιξε με την αποκάλυψη της ταυτότητας του ανθρώπου που υποστηρίζει ότι σκότωσε τον Μπιν Λάντεν στην επιχείρηση στο Πακιστάν το 2011.

Μπορεί ο Ρομπ Ο' Νιλ να λέει ότι ήταν αυτός που έριξε δύο σφαίρες στο κεφάλι του αρχηγού της Αλ Κάιντα, ωστόσο πρώην συνάδελφοί του μέλη της ίδιας ομάδας που έδρασε στο Αμποταμπάντ τον διαψεύδουν.

Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Reuters ότι η χαριστική βολή στον Μπιν Λάντεν δόθηκε από το ένα ή και τα δύο άτομα που μπήκαν στο δωμάτιό του πριν τον Ο' Νιλ. Από την πλευρά του ο πρώην πεζοναύτης αναγνωρίζει ότι υπήρξαν πυροβολισμοί πριν την εισόδό του στο δωμάτιο αλλά επιμένει, μιλώντας στη Wasington Post ότι ήταν αυτός που έριξε δύο σφαίρες στο κεφάλι του Μπιν Λάντεν.

Στη συνέντευξή του στη Washington Post ο Ο' Νιλ τονίζει, επίσης, ότι αυτή ήταν η πρώτη επιχείρηση από την οποία πίστευε ότι δεν θα επέστρεφε ζωντανός καθώς η εκτίμηση τότε ήταν ότι το σπίτι του Μπιν Λάντεν θα ήταν πολύ αυστηρά φυλαγμένο και παγιδεύμενο με εκρηκτικά για περίπτωση επίθεσης.

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του εξηγεί οτι προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς πληροφορήθηκε ότι το όνομά του ήταν ήδη γνωστό σε μέλη του Κογκρέσου και σε τουλάχιστον δύο μιντιακούς οργανισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης