Βίντεο: Έτσι πρέπει να φοριέται μια στολή προστασίας από τον Έμπολα

Βίντεο: Έτσι πρέπει να φοριέται μια στολή προστασίας από τον Έμπολα

Δείτε πως ένας δημοσιογράφος παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει γιατροί και νοσηλευτές να προστατεύονται όσοι έρχονται σε επαφή με ύποπτα κρούσματα

Βίντεο: Έτσι πρέπει να φοριέται μια στολή προστασίας από τον Έμπολα
Συγκεκριμένα και πολύ προσεκτικά βήματα πρέπει να κάνουν γιατροί και νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά με αυτά στην Ισπανία ή τις ΗΠΑ, χώρες στις οποίες νοσηλεύετριες νόσησαν από τον ιό.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο δημοσιογράφος επισκέπτεται ένα κέντρο εκπαίδευσης υγειονομικών υπαλλήλων κατά του Έμπολα και δείχνει πώς πρέπει να γίνεται η προετοιμασία αλλά και πώς πρέπει να ολοκληρώνεται η φροντίδα κάθε περιστατικού.

Κλείσιμο


Αρχικά πρέπει η στολή να μπει πολύ προσεκτικά, στη συνέχεια φοριέται η προστατευτική μάσκα με το ενσωματωμένο φίλτρο που λειτουργεί με μπαταρία και ακολουθεί το προσεκτικό κλείσιμο του φερμουάρ, η σφράγιση των γαντιών με μονωτική ταινία και η επιπλέον ιατρική ρόμπα.

Μετά την ολοκλήρωση της φροντίδας του περιστατικού, ο εκπαιδευτής τονίζει ότι είναι καθοριστικό ο εξοπλισμός να βγει χωρίς να έρθει τίποτε σε επαφή με το δέρμα. Όλα αφαιρούνται ανάποδα ώστε να είναι το μέσα-έξω και γι' αυτό, τονίζει, πρέπει η στολή να είναι στο μέγεθος του κάθε νοσηλευτή και του κάθε γιατρού.

«Σε διαφορετική περίπτωση;» ρωτά ο δημοσιογράφος, «Τότε μπορεί κάποια σταγόνα αίματος να στάξει επάνω σας και να κολήσσετε τον ιό» απαντά η εκπαιδευτής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης