ΗΠΑ: Δεύτερη νοσηλεύτρια θετική στον ιό του Έμπολα στο Τέξας

ΗΠΑ: Δεύτερη νοσηλεύτρια θετική στον ιό του Έμπολα στο Τέξας

Ήταν ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό που είχε περιποιηθεί τον Τόμας Ντάνκαν, τον Λιβεριανό που απεβίωσε σε αμερικανικό έδαφος - Τέθηκε σε καραντίνα μέσα σε 90 λεπτά από τότε που ενημέρωσε για την εμφάνιση πυρετού - Μία ημέρα πριν παρουσιάσει συμπτώματα είχε πραγματοποιήσει αεροπορικό ταξίδι

ΗΠΑ: Δεύτερη νοσηλεύτρια θετική στον ιό του Έμπολα στο Τέξας
Δεύτερη νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον ιό του Έμπολα στο Texas Health Presbyterian Hospital. Η γυναίκα βρισκόταν μεταξύ εκείνων που φρόντισαν για τη νοσοκομειακή περίθαλψη του Τόμας Ντάνκαν, του Λιβεριανού που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα και θεωρείται εκείνος που μετέφερε τον ιό του Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος. Εχθές, η ασθενής ανέβασε υψηλό πυρετό και αμέσως τέθηκε σε καραντίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε το νοσοκομείο του Τέξας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα τέθηκε σε καραντίνα μέσα σε 90 λεπτά από τη στιγμή που δήλωσε ότι έχει υψηλό πυρετό.

Κλείσιμο
Οι υπηρεσίας υγείας του Τέξας έχουν λάβει από την τελευταία αυτή ασθενή αναφορά για τις κινήσεις και τις επαφές της και τα πρόσωπα αυτά θα τεθούν υπό παρακολούθηση.
Στο μεταξύ, έχουν ενημερωθεί και οι γείτονες της γυναίκας πως η εργαζόμενη που μένει στην περιοχή, διαγνώστηκε με τον θανατηφόρο ιό.

Ήδη το αρμόδιο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν θετικές για την νοσηλεύτρια, η οποία όπως έγινε γνωστή λέγεται Άμπερ Βίνσον.

Ακόμα παραμένει άγνωστο με ποιο τρόπο προσεβλήθη από τον ιό, ενώ οι αρχές αρνούνται να αποκαλύψουν ποια ακριβώς είναι η θέση της στο νοσοκομείο και τι τύπου φροντίδα παρείχε στον ασθενή.

Η Διεύθυνση Υγειονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας του Τέξας συνεχίζει να παρακολουθεί τα πρόσωπα που ήλθαν σε επαφή με τους δύο πρώτους ασθενείς που διαγνώσθηκαν στην πολιτεία. Ο πρώτος ήταν ένας άνδρας που είχε πρόσφατα επιστρέψει από την Λιβερία. Το δεύτερο πρόσωπο ήταν μία νοσοκόμα που περιλαμβάνεται στο προσωπικό που φρόντισε τον πρώτο αυτόν ασθενή εντός του νοσοκομείου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Ένας ακόμα εργαζόμενος στον τομέα της υγείας που έχει διαγνωστεί με Έμπολα προκαλεί σοβαρή ανησυχία και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) έχει ήδη κάνει δυναμικά βήματα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε εργαζόμενους και ασθενείς», ανέφερε ανακοίνωση του CDC.

«Αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο του Ντάλας, ανεξαρτήτως της αιτίας, είναι ανεπίτρεπτο. Δε θα έπρεπε να έχει συμβεί», δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών, στο δίκτυο MSNBC.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του CDC η δεύτερη ασθενής που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα πραγματοποίησε αεροπορικό ταξίδι από το Κλίβελαντ στο Ντάλας μία ημέρα πριν παρουσιάσει συμπτώματα. Οι αρμόδιοι του CDC βρίσκονται σε επαφή με τους 132 συνεπιβάτες της.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του CDC, Τομ Φρίντεν, παραδέχθηκε πως οι ενέργεις της κυβέρνησης δεν ήταν αρκετά επιθετικές στον χειρισμό της εξάπλωσης του ιού.
Όπως είπε, στο νοσοκομείο του Ντάλας έχουν εκπαιδευτεί εργαζόμενοι ειδικά για τον ιό και τόνισε πως αν μία ανάλογη ομάδα ειδικών είχε επιστρατευτεί από την πρώτη ημέρα που είχε μεταφερθεί ο ασθενής από τη Λιβερία, μπορεί να είχε προληφθεί η μετάδοση του Έμπολα σε άλλους ανθρώπους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης