Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε «δεκάδες» πολίτες από χωριό στο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε «δεκάδες» πολίτες από χωριό στο Ιράκ

Τακτικές Μποκο Χαράμ από τους ισλαμιστές - Νεκρός από αεροπορική επιδρομή ο υπαρχηγός της οργάνωσης

Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε «δεκάδες» πολίτες από χωριό στο Ιράκ
Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε «δεκάδες» πολίτες από ένα χωριό δυτικά του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της ιρακινής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομαδική απαγωγή έγινε αφότου κάτοικοι του χωριού έβαλαν φωτιά σε μια από τις θέσεις των τζιχαντιστών στην περιοχή και έκαψαν τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
Ακολουθώντας τακτικές Μπόκο Χαράμ, οι ισλαμιστές αντάρτες συνεχίζουν να σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η εξτρεμιστική οργάνωση δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα την Πέμπτη με τον θάνατο του υπαρχηγού της και στενού συνεργάτη του ηγέτη του «χαλίφη» του ΙΚ, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Μοσούλη.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος προχωρά σε μαζικές απαγωγές στο Ιράκ. Μάλιστα, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την Τρίτη την οργάνωση ότι απήγαγε χιλιάδες ανθρώπους κατά την προέλασή της σε χωριά στο βόρειο Ιράκ όπου ζούσαν πολλά μέλη μειονοτήτων της χώρας, κυρίως Γεζίντι και χριστιανοί και έκανε λόγο για «συστηματική εκστρατεία εθνικής αποκάθαρσης» και μαζικές εκτελέσεις μελών των μειονοτήτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης