Αυτό είναι το πρόσωπο του εκτελεστή του Φόλεϊ;

Αυτό είναι το πρόσωπο του εκτελεστή του Φόλεϊ;

Ειδικοί οι οποίοι εργάζονται για την αμερικανική κυβέρνηση, κατάφεραν να «χτίσουν», μέσω υπολογιστή το προσώπου του σκληρού τζιχαντιστή

Αυτό είναι το πρόσωπο του εκτελεστή του Φόλεϊ;
Μπορεί πολλοί ερευνητές να αποκλείουν την εγκυρότητα του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, από τζιχαντιστές στη Συρία, και να ισχυρίζονται ότι ο δράστης δεν μπορεί να τακτοποιηθεί από το βίντεο, ωστόσο, Αμερικανοί ειδικοί, ισχυρίζονται πως κατάφεραν, μέσω της τεχνολογίας να βρουν τον «Τζον», τον εκτελεστή.

Ειδικοί στην αναγνώριση προσώπων, οι οποίοι εργάζονται για την αμερικανική κυβέρνηση, κατάφεραν να «χτίσουν» μέσω υπολογιστή το προσώπου του σκληρού τζιχαντιστή, αναλύοντας το σωματότυπο και χαρακτηριστικά του άντρα από το βίντεο.

Στις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα, απεικονίζεται το πρόσωπο ενός άντρα, κοντά στα 30, με «αραβικά χαρακτηριστικά».

Κλείσιμο
Με βάση τις εικόνες αυτές και όσα στοιχεία διαθέτουν, οι υπηρεσίες ασφαλείας στις ΗΠΑ, σε συνεργασία και με άλλες χώρες, θα προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν, με τη βοήθεια των 
συστημάτων βάσεων δεδομένων, τον ύποπτο για την εκτέλεση του δημοσιογράφου και να εξακριβώσουν, τελικά, αν πρόκειται για τον 23χρονο πρώην dj και ράπερ από τη Βρετανία, Αμντέλ-Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι.





Ο νεαρός ράπερ μεγάλωσε με τη μητέρα του, Ράγκαα, στο ανατολικό Λονδίνο σε μία πολυτελή κατοικία, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών. Ήταν γιος του Αντέλ Αμντούλ Μπάρι, ο οποίος απελάθηκε από τη Βρετανία στις ΗΠΑ καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία στην ανατολική Αφρική, ενώ λέγεται πως διατηρούσε στενές επαφές με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο ράπερ, Αμντέλ-Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης