Τουρκία: Έρευνα για την παρακολούθηση του Ερντογάν από τις γερμανικές αρχές

Τουρκία: Έρευνα για την παρακολούθηση του Ερντογάν από τις γερμανικές αρχές

Ο αντιπρόεδρος του AKP Μεχμέτ Αλί Σαχίν δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές οφείλουν να αντιμετωπίσουν «σοβαρά» το θέμα αυτό

Τουρκία: Έρευνα για την παρακολούθηση του Ερντογάν από τις γερμανικές αρχές
Η Τουρκία θα ερευνήσει τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ότι η Γερμανία κατασκόπευε τον νυν πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά το ότι τα δύο κράτη είναι εταίροι στο NATO, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας υπέκλεψε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της προκατόχου του Χίλαρι Κλίντον - αν και αυτό έγινε κατά λάθος, όπως ανέφερε - αλλά και σε βάρος Τούρκων αξιωματούχων, από το 2009. Στην περίπτωση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Spiegel, η κατασκοπευτική δραστηριότητα πιθανόν συνεχίζεται.

Κλείσιμο
Ο αντιπρόεδρος του AKP Μεχμέτ Αλί Σαχίν δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές οφείλουν να αντιμετωπίσουν «σοβαρά» το θέμα αυτό.

«Ασφαλώς η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εξωτερικών θα διεξαγάγουν τις απαραίτητες έρευνες για τις καταγγελίες που έγιναν από το περιοδικό», είπε ο Σαχίν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Σαχίν πάντως επισήμανε ότι το δημοσίευμα πρέπει να εξεταστεί «προσεκτικά», δοθείσης της τεταμένης σχέσης ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας και το γερμανικό περιοδικό καθώς ο Ερντογάν, νωρίτερα φέτος, είχε εξαπολύσει μύδρους επανειλημμένα εναντίον του Spiegel λόγω ενός ιδιαίτερα επικριτικού άρθρου για την καταστροφή στο ορυχείο στη Σόμα. Ο ανταποκριτής του Spiegel, μάλιστα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Τουρκία για ένα διάστημα εξαιτίας των απειλών κατά της ζωής του μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης