Επεισόδιο με ένοπλους Ρώσους στη Σεβαστούπολη

Επεισόδιο με ένοπλους Ρώσους στη Σεβαστούπολη

Επιχείρησαν να καταλάβουν ένα πλοίο στην πόλη -  Ουκρανοί ναύτες τους απώθησαν σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας

Επεισόδιο με ένοπλους Ρώσους στη Σεβαστούπολη
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι απώθησαν, χωρίς να κάνουν χρήση όπλων, ένοπλους Ρώσους πεζοναύτες που είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν ένα πολεμικό σκάφος αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

«Οι ένοπλοι προσέγγισαν με ένα ρυμουλκό το πλοίο Slavoutitch, έκαναν μια απόπειρα να ανέβουν στο πλοίο, να αιχμαλωτίσουν τους ναύτες και να κατασχέσουν τα όπλα τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας από το Κίεβο.

«Το πλοίο δέχτηκε επίθεση από ένστολους Ρώσους πεζοναύτες που έφτασαν με ένα ρωσικό σκάφος», διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι ναυτικοί «ήρθαν στα χέρια και η επίθεση απωθήθηκε», συνέχισε.

Κλείσιμο
Ρωσικά πλοία συνεχίζουν τον αποκλεισμό των ουκρανικών πλοίων στη Σεβαστούπολη, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από άλλες πηγές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία και ότι οι ένστολοι ένοπλοι που έχουν περικυκλώσει τις ουκρανικές βάσεις ανήκουν στις τοπικές «μονάδες αυτοάμυνας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης