Λετονία: Ταξιδιωτικοί περιορισμοί και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων ύποπτων Ουκρανών

Λετονία: Ταξιδιωτικοί περιορισμοί και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων ύποπτων Ουκρανών

Στη «μαύρη λίστα» συμπεριλαμβάνονται περίπου δέκα ονόματα - Συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Γιανουκόβιτς

Λετονία: Ταξιδιωτικοί περιορισμοί και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων ύποπτων Ουκρανών
Η Λετονία σκοπεύει να επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να παγώσει περιουσιακά στοιχεία Ουκρανών που θεωρούνται ύποπτοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφθορά, όπως δήλωσε την Τρίτη ένας αξιωματούχος της λετονικής κυβέρνησης.

Στην ίδια κίνηση σκοπεύει να προβεί και το υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας, επιβάλλοντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε 18 ουκρανούς αξιωματούχους της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βία σε βάρος διαδηλωτών.
 
Η λετονική αρχή εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα ανακοίνωσε ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είχαν σημαντικές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Οι αποταμιεύσεις Ουκρανών ανέρχονται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, ή περίπου το 1% των συνολικών καταθέσεων ξένων, οι οποίες αποτιμώνται σε 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ η έκθεση των τραπεζών της Λετονίας στην Ουκρανία ανέρχεται στο 4% του συνόλου του ενεργητικού τους.
 
«Η Λετονία έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες για την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. . . σε βάρος προσώπων που θεωρούνται υπεύθυνα για την κακοδιαχείριση των δημόσιων πόρων της Ουκρανίας και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
 
Στη «μαύρη λίστα» της Λετονίας συμπεριλαμβάνονται περίπου δέκα ονόματα, δήλωσε ο Κάρλις Άιχενμπαουμς, εκπρόσωπος του υπουργείου, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει τα ονόματα αυτά.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Λίνας Λινκέβιτσους, δήλωσε ότι το όνομα του έκπτωτου ηγέτη της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, θα συμπεριλαμβάνεται στο δικό της κατάλογο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης