Ρωσία: «Παιχνίδια πολέμου» με εκτόξευση πυραύλου!

Ρωσία: «Παιχνίδια πολέμου» με εκτόξευση πυραύλου!

Η δοκιμή έγινε, τη στιγμή που η ένταση μεταξύ της Ρωσίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ κλιμακώνεται διαρκώς, λόγω της κατάληψης της Κριμαίας από τα ρωσικά στρατεύματα

Ρωσία: «Παιχνίδια πολέμου» με εκτόξευση πυραύλου!
Στην επιτυχή εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου προχώρησε την Τρίτη η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η δοκιμή έγινε, τη στιγμή που η ένταση μεταξύ της Ρωσίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ κλιμακώνεται διαρκώς, λόγω της κατάληψης της Κριμαίας από τα ρωσικά στρατεύματα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Γιεγκόροβ, οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν ένα πύραυλο τύπου RS-12M Topol από την περιοχή Αστραχάν, στα ανατολικά κοντά στη Θάλασσα της Κασπίας. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο στόχος που επλήγη από την υποτιθέμενη πυρηνική κεφαλή βρισκόταν σε έδαφος στο Καζακστάν.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο προειδοποιεί για αντίποινα, σε περίπτωση που του επιβληθούν κυρώσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας, όπως προειδοποίησαν νωρίτερα οι ΗΠΑ.

«Θα πρέπει να απαντήσουμε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.

«Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, που προκαλούνται από τις βιαστικές και ανεύθυνες ενέργειες της Ουάσινγκτον, επισημαίνουμε: δεν είναι δική μας επιλογή» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε εξηγήσει συχνά στους Αμερικανούς, γιατί οι μονομερείς κυρώσεις δεν αρμόζουν στα κριτήρια των πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ κρατών».

Ο Λουκασέβιτς δεν διευκρίνισε τι είδους μέτρα μπορεί να λάβει η Μόσχα σε αντίποινα για τις κυρώσεις, αλλά μόνο ότι η ρωσική απάντηση δεν θα αντικατοπτρίζει κατ' ανάγκην τις αμερικανικές κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας μελετά τη λήψη μέτρων, όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων, τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας, την απαγόρευση έκδοσης βίζας και ευρύτερες οικονομικές κυρώσεις.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης