Ομπάμα: «Τεράστια πρόκληση» για τη Ρωσία η ασφάλεια στο Σότσι

Ομπάμα: «Τεράστια πρόκληση» για τη Ρωσία η ασφάλεια στο Σότσι

Είπε ότι η Ουάσιγκτον κάνει τα πάντα για να βοηθήσει στην προστασία των αθλητών

Ομπάμα: «Τεράστια πρόκληση» για τη Ρωσία η ασφάλεια στο Σότσι
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει την «τεράστια πρόκληση» να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον κάνει τα πάντα για να βοηθήσει στην προστασία των αθλητών.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο NBC, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση για την πρόληψη κάθε είδους τρομοκρατίας ή βίας στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίοζοντας ότι θα επενδύσουν πολλούς πόρους για το σκοπό αυτό.

Κλείσιμο
«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Ρώσους, τόσο στο επίπεδο της επιβολής του νόμου , όσο και στις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόσθεσε: «Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία μαζί τους για να εξασφαλιστεί ότι όχι μόνο οι αθλητές μας, αλλά και όλοι εκείνοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες θα έχουν ασφάλεια».

Νωρίτερα, ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των μεταφορών ( TSA) ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε προσωρινά στις πτήσεις των επιβατών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προς τη Ρωσία να μεταφέρονται υγρά , τζελ ή σπρέι στην καμπίνα των επιβατών.

Η οδηγία αυτή ήρθε μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Ρωσία ότι μεμονωμένα άτομα θα μπορούσαν πιθανώς να κρύψουν εκρηκτικά στο εσωτερικό των σωληνάριων οδοντόπαστας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης