Ο ομοφυλόφιλος Νορβηγός υπουργός υγείας θα πάει στο Σότσι με τον σύζυγό του

Ο ομοφυλόφιλος Νορβηγός υπουργός υγείας θα πάει στο Σότσι με τον σύζυγό του

Για να δηλώσει την υποστήριξή του στους ομοφυλόφιλους στη Ρωσία 

Ο ομοφυλόφιλος Νορβηγός υπουργός υγείας θα πάει στο Σότσι με τον σύζυγό του
«Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους αγώνες και να στηρίξω όλους τους Νορβηγούς αθλητές», δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός υγείας Μπεντ Χαγέρ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της χώρας του στους Παραολυμπιακούς. Μιλώντας στην εφημερίδα Stavanger Aftenblad, ο ομοφυλόφιλος υπουργός σημείωσε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να συνοδεύονται στα ταξίδια τους από τις ή τους συζύγους τους.

Με τη δήλωση αυτή ο Νορβηγός υπουργός έκανε σαφές πως στο ταξίδι του θα συνοδεύεται από τον σύζυγό του, Νταγκ Τέργε Σόλβανγκ, που είναι διευθυντής διαφημιστικής εταιρείας στη Νορβηγία. 
«Με αυτό ως δεδομένο, όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να πιστεύουν δύο άνδρες, παντρεμένοι μεταξύ τους, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Από τον περασμένο Ιούνιο στη Ρωσία έχει τεθεί σε ισχύ νόμος που τιμωρεί με πρόστιμα και φυλάκιση την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανήλικους και στάθηκε αφορμή να πολλαπλασιαστούν οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Αγώνων.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν εάν πάνε στο Σότσι, προειδοποιώντας ταυτόχρονα «να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά».

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα, καθώς και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεν θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών, την Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ πάντως συμπεριέλαβαν στην αποστολή τους τρεις ομοφυλόφιλους αθλητές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης