Συνάντηση Πούτιν-Γιανουκόβιτς την Παρασκευή στο Σότσι

Συνάντηση Πούτιν-Γιανουκόβιτς την Παρασκευή στο Σότσι

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών είναι η πρώτη μετά τον Δεκέμβριο και πραγματοποιείται την ώρα που η Ουκρανία έχει βυθιστεί σε βαθιά πολιτική κρίση τους τελευταίους τουλάχιστον δύο μήνες

Συνάντηση Πούτιν-Γιανουκόβιτς την Παρασκευή στο Σότσι
Στο περιθώριο της τελετής έναρξης των Xειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο θέρετρο Σότσι θα συναντηθούν την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν με τον Ουκρανό πρόεδρο Γιανουκόβιτς.

Η συνάντηση είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών μετά τον Δεκέμβριο και γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η Ουκρανία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική κρίση επί δύο μήνες με αφορμή την άρνηση του προέδρου Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ.

Την συνάντηση Πούτιν - Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Γιανουκόβιτς "θα είναι στο Σότσι όπου εκεί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν. Θα συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις", τόνισε ο Πεσκόφ.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Λεονίντ  Κοζάρα δήλωσε χθες ότι ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς θα μεταβεί στο Σότσι για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δεν είχε αναφέρει συνάντηση του Γιανουκόβιτς με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον συναντάται με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, ενώ η συνάντηση του Γιανουκόνβιτς με τον Ρώσο πρόεδρο την Παρασκευή γίνεται την ώρα που Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μελετούν την αποστολή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης