Σότσι: Δωμάτια ξενοδοχείων χωρίς δάπεδο δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης

Σότσι: Δωμάτια ξενοδοχείων χωρίς δάπεδο δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης

Έχουν δαπανηθεί πάνω από 50 δισ. δολάρια – Δημοσιογράφοι καταγράφουν τα δωμάτια χωρίς νερό, αλλά με αδέσποτα ζώα και φωτογραφία του Πούτιν στη ρεσεψιόν

Σότσι: Δωμάτια ξενοδοχείων χωρίς δάπεδο δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης

Αδέσποτοι σκύλοι και γάτες, χώμα και σκόνη παντού, δωμάτια χωρίς δάπεδο, εργάτες που μπαινοβγαίνουν από τα δωμάτια, πεσμένα κουρτινόξυλα, νερό –όπου υπάρχει- προσφέρεται αποκλειστικά σε… γήινες αποχρώσεις, τρύπες στα πεζοδρόμια, πόρτες χωρίς χερούλια, ασανσέρ δε λειτουργούν. Κάπως έτσι υποδέχονται τους ξένους δημοσιογράφους τα ξενοδοχεία του Σότσι, δύο μόλις ημέρες από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.



Όλα αυτά μετά τη γκάφα με την τουαλέτα που προσφέρει ανακούφιση για δύο και μετά τις αυστηρές οδηγίες που απαγορεύουν δια ροπάλου το… ψάρεμα από την λεκάνη.

Κλείσιμο

Μπορεί μόλις τα έξι από συνολικά εννέα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τους εκπροσώπους του Τύπου να είναι έτοιμα, αλλά η λεπτομέρεια που δε λείπει σε κανένα από αυτά είναι μία και βασική: το πορτρέτο του Βλάντιμιρ Πούτιν στην είσοδό τους.

Τουλάχιστον, αυτό καταγράφουν στο φωτογραφικό φακό τους και στη συνέχεια αναρτούν στο Διαδίκτυο όσοι δημοσιογράφοι μάταια ήλπιζαν ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων τους θα ήταν τουλάχιστον φιλόξενα.



Έτσι, οι δημοσιογράφοι που έχουν φτάσει στη Ρωσία από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, μέχρι τη Γερμανία, με διάθεση χιούμορ πραγματοποιούν ένα τουρ στην… ιλαροτραγωδία.

«Η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου μας δεν έχει δάπεδο, αλλά έχει μία φωτογραφία που σε υποδέχεται», γράφει στο Twitter ο Κέβιν Μπίσον του βρετανικού BBC αναρτώντας λήψη από την είσοδο του ξενοδοχείου του με φωτογραφία ενός χαμογελαστού Πούτιν.



«Στο ξενοδοχείο μου δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό. Οι υπάλληλοι της ρεσεψιόν μου είπαν ότι αν επιστρέψει δεν πρέπει να το ρίξω στο πρόσωπό μου γιατί περιέχει μία πολύ επικίνδυνη ουσία», αναφέρει στο προφίλ της η δημοσιογράφος από τη Chicago Tribune, Στέισι Σεν Κλερ.

Βέβαια, σε δεύτερο tweet της με χαρά δηλώνει ότι η ροή του νερού αποκαταστάθηκε, αν και το χρώμα του δεν είναι αυτό που θα έπρεπε.

«Επανήλθε κατά κάποιο τρόπο το νερό. Η καλή πλευρά της υπόθεσης είναι ότι τώρα γνωρίζω πως είναι το πολύ επικίνδυνο για το πρόσωπο νερό. Επίσης μία ακόμα καλή πλευρά της υπόθεσης είναι ότι πλύθηκα με Evian, όπως η Καρντάσιαν», σχολιάζει ειρωνικά η Σεν Κλερ.



Βέβαια, οι παραπάνω δημοσιογράφοι μπορούν να θεωρηθούν τυχεροί καθώς τα δωμάτιά τους είναι έτοιμα, ενώ πολλοί από τους συναδέλφους τους καταγγέλλουν ότι οι κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και πέντε μήνες δεν υφίστανται.

Από τους τυχερούς είναι και ο Χάρι Ρίκι του αμερικανικού CNN, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να βολευτεί στο δωμάτιό του. Τι και αν το κουρτινόξυλο και η κουρτίνα έχουν καταρρεύσει και τώρα σκεπάζουν το πάτωμα; Δεν έχει καμία σημασία, εφόσον το δωμάτιο έχει ταβάνι και δάπεδο.



Όλα αυτά την ώρα που λέγεται ότι έχουν δαπανηθεί πάνω από 50 δισ. δολάρια για τη διεξαγωγή των Χειμερινών Αγώνων κι ενώ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής του Σότσι, Τόμας Μπαχ, ισχυρίζεται ότι όλα είναι έτοιμα και πως το Σότσι έχει όλα τα εχέγγυα για να εξασφαλίσει τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων υψηλού επιπέδου».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης