Μέρκελ: Θα καθιερωθεί κατώτατος μισθός στη Γερμανία

Μέρκελ: Θα καθιερωθεί κατώτατος μισθός στη Γερμανία

Επιφυλάξεις, ωστόσο, από τη Γερμανίδα καγκελάριο, για το ενδεχόμενο να χαθούν θέσεις εργασίας

Μέρκελ: Θα καθιερωθεί κατώτατος μισθός στη Γερμανία
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα πως εξακολουθούν να συζητούνται οι ρυθμίσεις γύρω από τη θέσπιση ενός γενικού κατώτατου μισθού στη χώρα.

"Αν οι διαπραγματεύσεις για ένα συνασπισμό καταλήξουν θετικά, θα υπάρξει (στη Γερμανία) ένας γενικός κατώτατος μισθός, εγγυημένος από το νόμο. Συζητούμε ακόμη τις ρυθμίσεις" δήλωσε η Μέρκελ στην ομιλία που εκφώνησε στο έκτακτο συνέδριο του γερμανικού συνδικάτου IG Metall στη Φρανκφούρτη.

Η καγκελάριος δεν έκανε γνωστή καμιά λεπτομέρεια για τις συνομιλίες αυτές.

Ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε, πάντως, "να κοστίσει θέσεις εργασίας" στη γερμανική οικονομία, προειδοποίησε. "Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να χαθούν θέσεις απασχόλησης" πρόσθεσε.

Εδώ και περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες, οι συντηρητικοί (CDU/CSU) της Μέρκελ και οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) διεξάγουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες φθάνουν τώρα στο τέλος τους, για να εκπονήσουν ένα κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα.
Κλείσιμο

Την περασμένη εβδομάδα, η καγκελάριος είχε ανακοινώσει πως η χώρα θα αποκτήσει ένα γενικό κατώτατο μισθό, μια απόφαση την οποία παρουσίασε ως απαραίτητη παραχώρηση προς το SPD.

Το τελευταίο ζητάει ένα ελάχιστο κατώτατο μισθό 8,50 ευρώ την ώρα για όλους. Δεν έχουν γίνει γνωστά ούτε η ημερομηνία ούτε το ύψος αυτού του γερμανικού κατώτατου μισθού, αλλά η κατ' αρχήν συμφωνία των συντηρητικών συνιστά ήδη μια επανάσταση στη Γερμανία, μια χώρα που στο θέμα αυτό επαφίεται παραδοσιακά στους κοινωνικούς εταίρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης