Νεκρός ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν

Νεκρός ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν

Έπειτα από επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους –Είχε οργανώσει επίθεση εναντίον βάσης της CIA στο Αφγανιστάν

Οι διάσημοι … cowboy style lovers
Νεκρός ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν, Χακιμουλάχ Μεχσούντ, έπεσε νεκρός έπειτα από επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο υπ’αριθμόν ένα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν να είχε θεωρηθεί νεκρός, ωστόσο αυτή τη φορά στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Μεχσούντ έχασε τη ζωή του σε επίθεση στο Βόρειο Βαζιριστάν.

Κλείσιμο

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ είναι νεκρός ύστερα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους», δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στοχεύοντας όχημα στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν καθώς και ομάδα από σωματοφύλακες, εκ των οποίων δύο είναι νεκροί.

Ο Μεχσούντ είχε οργανώσει επίθεση εναντίον βάσης της CIA στο Αφγανιστάν και πάλι το 2010 είχε θεωρηθεί νεκρός έπειτα από επίθεση, ενώ το FBI τον είχε επικηρύξει για 5 εκατ. δολάρια.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC πριν δύο εβδομάδες ο Μεχσούντ είχε δηλώσει «ανοιχτός σε σοβαρές συνομιλίες» με την κυβέρνηση του Πακιστάν.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης