Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαψεύδουν ότι κατασκόπευαν τις ΗΠΑ

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαψεύδουν ότι κατασκόπευαν τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ διέψευσαν κατηγορηματικά τις πρόσφατες κατηγορίες για την συλλογή δεδομένων τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ευρώπη από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαψεύδουν ότι κατασκόπευαν τις ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών Πληροφοριών BND Γκέρχαρντ Σίντλερ διέψευσε σήμερα τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, σύμφωνα με τον οποίο η Γερμανία κατασκόπευε τις ΗΠΑ στο έδαφός τους.

«Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών από τη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον», διαβεβαίωσε ο Γκέρχαρντ Σίντλερ με δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Die Zeit».

Ο επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA), ο στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ, δήλωσαν ενώπιον του Κονγκρέσου ότι οι συμμαχικές των ΗΠΑ χώρες πραγματοποιούσαν ή πραγματοποίησαν επιχειρήσεις κατασκοπείας κατά των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Αντιπροσωπεία της γερμανικής καγκελαρίας και των γερμανικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει τη σύναψη μεσοπρόθεσμα συμφωνίας με τις ΗΠΑ, με την οποία η Ουάσινγκτον θα αναλάβει τη δέσμευση ότι δεν θα κατασκοπεύει τη γερμανική κυβέρνηση ή τις γερμανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Οι ΗΠΑ διέψευσαν κατηγορηματικά τις πρόσφατες κατηγορίες για την συλλογή δεδομένων τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ευρώπη από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών. Οι επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, δήλωσαν ενώπιον του Κονγκρέσου ότι τα δεδομένα αυτά, που περιλαμβάνονται στα στοιχεία που αποκάλυψε ο Εντουαρντ Σνόουντεν, έχουν παραδοθεί στις αμερικανικές υπηρεσίες από ευρωπαϊκές υπηρεσίες Πληροφοριών.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης