NSA: Ψευδή τα δημοσιεύματα του γαλλικού, ισπανικού και ιταλικού Τύπου για τις παρακολουθήσεις

NSA: Ψευδή τα δημοσιεύματα του γαλλικού, ισπανικού και ιταλικού Τύπου για τις παρακολουθήσεις

Tα δεδομένα που καταγράφονταν γίνονταν με νόμιμο τρόπο. « Συλλέγονταν και παρέχονταν στην NSA από ξένους εταίρους» κατέληξε o Κιθ Αλεξάντερ.

Στο Κογκρέσο η NSA για την αναγκαιότητα του «Μεγάλου Αδερφού»
Ο επικεφαλής της NSA Κίθ Αλεξάντερ μιλώντας ενώπιον επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου είπε ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις παρακολουθήσεις ξένων πολιτών είναι παντελώς λάθος.

Συγκεκριμένα, ο κ Αλεξάντερ ερωτηθείς εαν οι πρόσφατες εκθέσεις (σχετικά με τις παρακολουθήσεις) μαζί με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Edward Snowden ήταν σωστά, απάντησε ότι: «Οι ισχυρισμοί Γάλλων, Ισπανών και Ιταλών δημοσιογράφων ότι η NSA παρακολουθούσε εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις είναι εντελώς ψευδείς».

Και πρόσθεσε ότι τα δεδομένα που καταγράφονταν γίνονταν με νόμιμο τρόπο. « Συλλέγονταν και παρέχονταν στην NSA από ξένους εταίρους» κατέληξε.

Κλείσιμο
Οεπικεφαλής της NSA επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Γουόλ Στριτ Τζέρναλ που ανέφερε ότι οι υποκλοπές στις χώρες αυτές έγιναν από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και κατόπιν τα δεδομένα δόθηκαν στην αμερικανική υπηρεσία. Σημείωσε ότι οι υποκλοπές αυτές δεν αφορούσαν τους Γάλλους ή τους Ισπανούς πολίτες αλλά τις επιχειρήσεις στις χώρες όπου έχει εμπλακεί το ΝΑΤΟ.

Όταν ρωτήθηκε εάν η NSA μοιράζεται τις πληροφορίες της με τους "Ευρωπαίους συμμάχους" και αν αυτοί οι τελευταίοι δίνουν τις δικές τους πληροφορίες στην αμερικανική υπηρεσία, ο στρατηγός απάντησε καταφατικά.

Στην ίδια επιτροπή κατέθεσε και ο εθνικός διευθυντής πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος επιβλέπει τη δράση των 16 αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, στις οποίες περιλαμβάνεται η NSA. Ο Κλάπερ ισχυρίστηκε ότι η παρακολούθηση ξένων ηγετών είναι κάτι το σύνηθες και γίνεται από όλες τις χώρες. Δεν αποτελεί κάτι το καινούριο και, όπως είπε "ήταν έναν από τα πρώτα πράγματα που έμαθε" ο ίδιος όταν φοιτούσε στη σχολή πληροφοριών, το 1963.

Ο Κλάπερ υποστήριξε ότι οι ανησυχίες εκφράζονται κυρίως από φορείς υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής που δεν γνωρίζουν την έκταση των κατασκοπευτικών επιχειρήσεων της δικής τους χώρας, επισημαίνοντας και αυτός ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς πολιτικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης