Ξανά σε δίκη η Αμάντα Νοξ

Ξανά σε δίκη η Αμάντα Νοξ

Κατηγορείται πως το 2007 σκότωσε Βρετανίδα φοιτήτρια, η οποία είχε βρεθεί ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιράζονταν...

Ξανά σε δίκη η  Αμάντα Νοξ
Για ακόμη μια φορά θα κάτσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου η Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ, καθώς το ιταλικό κυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε την αθωωτική απόφαση που είχε ληφθεί και ζήτησε επανάληψη της δίκης.

Κλείσιμο
Η Νοξ και το πρώην αγόρι της, Ραφαέλε Σολετσίτο, είχαν κατηγορηθεί για τη δολοφονία της Βρετανίδας φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσνερ το 2007. Και οι δύο είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 και 26 ετών αντίστοιχα. Τελικά απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες τον Οκτώβριο του 2011, αφού παρέμειναν επί τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

Η 21χρονη φοιτήτρια από το Λιντς, Μέρεντιθ Κέρτσερ, είχε βρεθεί ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ. Το σώμα της έφερε 43 μαχαιριές. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε προηγουμένως βιαστεί.

Η νέα δίκη θα πραγματοποιηθεί στην Φλορεντία, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της εισαγγελείας της Περούτζια για ακύρωση της αθωωτικής απόφασης.

Η Κέρτσερ βρέθηκε νεκρή και ημίγυμνη με περισσότερα από 40 τραύματα από μαχαίρι στο σώμα της και κομμένο τον λαιμό στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με την Νοξ.

Η Νοξ, η οποία επέστρεψε στο σπίτι της στο Σιάτλ όταν αποφυλακίστηκε στην Ιταλία, ενώ πρόκειται να μιλήσει δημόσια στην αμερικανική τηλεόραση για πρώτη φορά σχετικά με τη δίκη, τον Απρίλιο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει και το βιβλίο με θέμα την εμπειρία της.

Ποια είναι η Αμάντα Νοξ

«Οι κατηγορίες είναι εντελώς άδικες. Πληρώνω για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα» δήλωσε κλαίγοντας, λίγο πριν το δικαστήριο αποσυρθεί για να αποφασίσει στην πρώτη δίκη που το 2007 είχε γεμίσει  τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον πλανήτη.

Τότε η πόλη της Ιταλίας Περούτζια έγινε πρώτο θέμα ε όλα τα μέσα. Πρόκειται για την πόλη όπου η Νοξ και η Κέρτσερ μοιράζονταν διαμέρισμα ως φοιτήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών του πανεπιστημίου της πόλης.

Εντύπωση είχε προκαλέσει μεταξύ άλλων πως όταν συνελήφθη η Νοξ, η οικογένειά της ανέθεσε σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων να δημιουργήσει, για τα ΜΜΕ, μία συμπαθή εικόνα της Αμάντας. Φίλοι, συμφοιτητές, συγγενείς και γείτονες βάλθηκαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι η Αμάντα δεν ήταν «ενσάρκωση» του Σατανά, όπως διακήρυτταν οι Ιταλοί εισαγγελείς και ο ευρωπαϊκός Τύπος. Τελικά πέτυχαν τον στόχο τους καθώς τα περισσότερα αμερικάνικα ΜΜΕ έκαναν λόγο για μια συμπαθητική φοιτήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Όμως οι δημόσιες σχέσεις είχαν σοβαρό κόστος για την οικογένειά της και τον φιλικό κύκλο της οικογένειας της Νοξ, καθώς υποθηκεύτηκαν σπίτια και πήραν δάνεια προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή ομάδα νομικών... διαφημιστών.

Γράφονται μέχρι και βιβλία για την υπόθεση 

Οι δύο «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης έγραψαν τις σκέψεις τους για την πολύκροτη υπόθεση. Ο Σολετσίτο έγραψε για τη σχέση του με την Νοξ και στην δικαστική τους περιπέτεια, με τίτλο «Honor Bound».

Όπως είπε χθες ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ABC, με την Νοξ εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία. «Επικοινωνούμε μερικές φορές μέσω Skype. Ανταλλάσσουμε emails», είπε ο Σολετσίτο.

Βιβλίο για την υπόθεση γράφει και η Νοξ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης