Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Τρέιβον Μάρτιν

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Τρέιβον Μάρτιν

Βίντεο του ABC αναιρεί τη ‘νόμιμη’ αυτοάμυνα του Τζορτζ Ζίμερμαν

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Τρέιβον Μάρτιν
Βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου ABC, αλλάζει την πορεία της υπόθεσης για την δολοφονία του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν, που διαπράχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, στην Φλόριντα.

Συμφωνά με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο αυτόκλητος ένοπλος φύλακας της γειτονιάς, Τζορτζ Ζίμερμαν, σε προάστιο του Ορλάντο, πυροβόλησε τον νεαρό μαύρο, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του πατέρα του, έχοντας αγοράσει ένα αναψυκτικό και καραμέλες.

Κλείσιμο
Ο Τζορτζ Ζίμερμαν ανέφερε στην αστυνομία, πριν από το περιστατικό, ότι παρακολουθεί έναν ύποπτο και έλαβε την απάντηση να μη δώσει συνέχεια. Εκείνος, όμως, καταδίωξε τον νεαρό, που φορούσε την κουκούλα του διότι έβρεχε και τον πυροβόλησε από πίσω. Την ώρα που περιστατικού ο 17χρονος μιλούσε στο κινητό του με μία φίλη του και το συμβάν έχει καταγραφεί ηχητικά. Ο ισπανόφωνος Τζορτζ Ζίμερμαν, συνελήφθη και αμέσως αφέθηκε ελεύθερος, αφού επικαλέσθηκε κατάσταση νόμιμης άμυνας, υποστηρίζοντας ότι ο έφηβος πρώτος του επετέθη και του χτύπησε το κεφάλι στο κράσπεδο.  Επιπλέον, οι αστυνομικοί, που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος, επιβεβαίωσαν, ότι ο φύλακας αιμορραγούσε από τη μύτη και έφερε τραύματα στο πίσω μέρος της κεφαλής. Με βάση, αυτά τα δεδομένα, ο δράστης της δολοφονίας αφέθηκε ελεύθερος, αφού καμία κατηγορία δεν υπήρχε σε βάρος του.

Ένα μήνα μετά τη δολοφονία του νεαρού Τρέιβον Μάρτιν , το ABC παρέδωσε στις αρχές του Σαντφορτ ένα βίντεο, που επιβεβαιώνει ότι ο φύλακας δεν έφερε τραύματα κατά την στιγμή της σύλληψης του. Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο απεικονίζει τον δράστη δεμένο με χειροπέδες και ένας από τους αστυνομικούς τον εξετάζει εξωτερικά, πριν τη μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να φέρει ίχνος τραύματος, που να επιβεβαιώνει την επίθεση που δέχτηκε από το 17χρονο.
 
"Είναι βέβαιο ότι δεν μοιάζει με άνθρωπο με σπασμένη μύτη και με σπασμένο στο κράσπεδο κεφάλι, όπως ισχυρίσθηκε η αστυνομία. Η εμφάνιση του Τζορτζ Ζίμερμαν έρχεται σε δραματική αντίθεση με την εκδοχή των γεγονότων της 26ης Φεβρουαρίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπέντζαμιν Κραμπ, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Μάρτιν και προσθέτει ότι "ο Ζίμερμαν πρέπει να συλληφθεί και να απαγγελθούν εναντίον του κατηγορίες για τη δολοφονία του Τρέιβον". Η αστυνομία του Σάνφορντ διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης σε ειδικό εισαγγελέα, που ορίσθηκε από τον κυβερνήτη της Φλόριντα. Εκπρόσωπός του δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Ο τρόπος διεξαγωγής της αστυνομικής έρευνας έχει προκαλέσει θύελλα επικρίσεων στις ΗΠΑ. Αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την υπόθεση, το γεγονός έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυρίας στην Φλόριντα, το οποίο επεκτείνεται σε ολόκληρη την πολιτεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης