Πορτογαλία: Η Καθολική Εκκλησία θα αποζημιώσει τα παιδιά - θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη της

Πορτογαλία: Η Καθολική Εκκλησία θα αποζημιώσει τα παιδιά - θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη της

Τα αιτήματα θα πρέπει να κατατεθούν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2024 – Σύμφωνα με έκθεση, 4.815 ανήλικοι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας από τη δεκαετία του 1950

katholikoi1
Αποζημιώσεις στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλη της ανακοίνωσε ότι θα δώσει η Καθολική Εκκλησία της Πορτογαλίας. Όπως ανακοινώθηκε, το ύψος του ποσού θα οριστεί κατά περίπτωση.

Τα μέλη της Συνόδου των Επισκόπων (CEP) συνεδρίαζαν από την Δευτέρα στο Ιερό της Φάτιμα, στην κεντρική Πορτογαλία, για να συζητήσουν μεταξύ άλλων και την αποζημίωση των θυμάτων.

Τα αιτήματα θα πρέπει να κατατεθούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν από ένα ταμείο της Συνόδου των Επισκόπων που συστάθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό και θα χρηματοδοτηθεί από όλες τις επισκοπές της χώρας.

Θύματα τουλάχιστον 4.815 ανήλικοι

Τον Φεβρουάριο του 2023 δόθηκε στη δημοσιότητα μια έκθεση-σοκ, με τα συμπεράσματα μιας έρευνας την οποία είχε ζητήσει η Εκκλησία αλλά πραγματοποιήθηκε από μια επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, τουλάχιστον 4.815 ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας από μέλη της Εκκλησίας από τη δεκαετία του 1950. Η ιεραρχία της Εκκλησίας απέκρυπτε «συστηματικά» την κακοποίηση αυτή, συμπέρανε η επιτροπή η οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 500 μαρτυρίες μέσα σε έναν χρόνο.

Η Καθολική Εκκλησία ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και αναγνώρισε ότι θα πρέπει «να αλλάξει την κουλτούρα στους κόλπους της».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Λισαβόνα τον περασμένο Αύγουστο, ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με 13 από τα θύματα.




Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε στα 76 του ο πρώην ποδοσφαιριστής Ο. Τζ. Σίμπσον

Βιετνάμ: Σε θάνατο καταδικάστηκε η δισεκατομμυριούχος Τρουργκ Μάι Λάιν - Η απάτη των 44 δισ. δολαρίων

Καραϊβάζ: «Κόβουν» στο 50% τη σύνταξη χηρείας της συζύγου του τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης