Γαλλία: Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν επειδή έκαναν φάρσες για βόμβες σε σχολεία

Γαλλία: Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν επειδή έκαναν φάρσες για βόμβες σε σχολεία

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διατυπωθεί διαδικτυακά πολλές απειλές για επιθέσεις σε δεκάδες γυμνάσια και λύκεια όλης της Γαλλίας, γεγονός που ανησυχεί την κυβέρνηση

france_school
Σε διαφορετικά περιστατικά στο Παρίσι και στην επαρχία της Γαλλίας, συνελήφθησαν τρεις έφηβοι, επειδή έκαναν φάρσες για τοποθέτηση βόμβας σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Ένας από αυτούς δήλωσε ότι αστειευόταν και ότι «ήθελε να κάνει όπως και οι άλλοι».

«Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνοι τους και θα σχηματίσουμε ασπίδα γύρω τους, γύρω από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα», διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νικόλ Μπελουμπέτ, η οποία επισκέφθηκε λύκειο του Μπορντό, ένα από τα σχολεία που δέχτηκαν απειλές.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διατυπωθεί διαδικτυακά πολλές απειλές για επιθέσεις σε δεκάδες γυμνάσια και λύκεια όλης της Γαλλίας, γεγονός που ανησυχεί την κυβέρνηση. Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας περισσότερα από 150 εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μπει στο στόχαστρο τέτοιων απειλών, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ένας 16χρονος μαθητής, που φέρεται ότι ήταν εκείνος που διατύπωσε απειλές εναντίον του σχολείου το οποίο επισκέφθηκε η υπουργός, τέθηκε υπό κράτηση. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ερευνάται για «απειλές θανάτου» και «δημόσια απολογία τρομοκρατικής ενέργειας».

Στην Αλσατία, στην ανατολική Γαλλία, ένας 15χρονος συνελήφθη την Πέμπτη και παραδέχτηκε ότι έκανε τέσσερις φάρσες για βόμβα σε δύο γυμνάσια στη Μιλούζ και τα περίχωρά της. Στον εισαγγελέα ανηλίκων όπου οδηγήθηκε παραδέχτηκε ότι έκανε τέσσερις τηλεφωνικές φάρσες «για πλάκα» και «για να κάνει όπως οι άλλοι».

Ακόμη, την Πέμπτη συνελήφθη για τον ίδιο λόγο και ένας 17χρονος στα προάστια του Παρισιού.



Ειδήσεις σήμερα:

Τσελέντης κατά Παπαδόπουλου για τον σεισμό στις Στροφάδες: Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη

Νάσος Παπαργυρόπουλος: Γιατί θέλω να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΤΕΛ Κηφισού: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος πυροβολεί μέσα σε κατάστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης