Πιέσεις Δύσης σε Ισραήλ: Ανοίξτε περάσματα ανθρωπιστικής βοήθειας, λέει η ΕΕ - Προσέξτε τους αμάχους, το μήνυμα των ΗΠΑ

Πιέσεις Δύσης σε Ισραήλ: Ανοίξτε περάσματα ανθρωπιστικής βοήθειας, λέει η ΕΕ - Προσέξτε τους αμάχους, το μήνυμα των ΗΠΑ

Ετοιμάζεται και δεύτερο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο, έγινε νωρίτερα γνωστό σε τηλεδιάσκεψη

gaza-israel-ceasefire
Νέες πιέσεις ασκούνται από τη Δύση προς το Ισραήλ για την προστασία των αμάχων στη Γάζα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με νέο μήνυμά της, κάλεσε συγκεκριμένα το Ισραήλ να ανοίξει πρόσθετα περάσματα εκτός από τον θαλάσσιο διάδρομο της Κύπρου, ώστε περισσότερη βοήθεια να φθάσει στη Γάζα.

«Ενώ υποστηρίζουμε τον θαλάσσιο διάδρομο της Κύπρου, καλούμε το Ισραήλ να ανοίξει πρόσθετα περάσματα προκειμένου να φθάσει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου τμήματος, και να χαλαρώσει τους συνολικούς τελωνειακούς περιορισμούς» δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς σε μήνυμά του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση διαδικτυακά του Λέναρτσιτς με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Κόμπο, των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντουλάχ μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχιάν, του Κατάρ Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι και τη Συντονίστρια του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανασυγκρότηση στη Γάζα, Ζίγκριντ Κάαγκ.

Το νέο μήνυμα των ΗΠΑ

Το Ισραήλ πρέπει να καταστήσει την προστασία των αμάχων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας την «νούμερο ένα» προτεραιότητά του, δήλωσε νωρίτερα, από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Κλείσιμο
«Προσμένουμε από την ισραηλινή κυβέρνηση να θέσει αυτό το ζήτημα ως προτεραιότητα. Η προστασία των αμάχων, η παροχή στους ανθρώπους της βοήθειας που χρειάζονται, αυτό πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα, ακόμα κι αν κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούν τη χώρα και να αντιμετωπίσουν την απειλή που θέτει η Χαμάς», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας, λέει ο Δένδιας για την πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα στον Κόλπο του Άντεν

Στα ύψη και φέτος τα ναύλα παρότι έπεσαν οι τιμές στα καύσιμα


The Godfather: 52 χρόνια από το αριστούργημα του Κόπολα - Η Μαφία, η οικογένεια και ο παραλληλισμός με την ισχύ των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης