Γαλλία: Οι αρχές απαγόρευσαν νεοναζιστικό φεστιβάλ μουσικής black metal

Γαλλία: Οι αρχές απαγόρευσαν νεοναζιστικό φεστιβάλ μουσικής black metal

Η εκδήλωση συνιστά σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια τάξη γιατί θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την ιδεολογία που πρεσβεύει, διευκρινίζει η νομαρχία

france-police
Η νομαρχία του Ρον, στην περιοχή της Λιόν, στην ανατολική Γαλλίααπαγόρευσε τη διοργάνωση ενός μουσικού φεστιβάλ black metal, το οποίο συνδέεται με την ιδεολογία των νεοναζί.

Το φεστιβάλ με τίτλο «Call of Terror» («Κάλεσμα του Τρόμου»), επρόκειτο να διεξαχθεί σε άγνωστη τοποθεσία στις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία της ίδρυσης το 1920 στη Γερμανία του ναζιστικού κόμματος.

Call-of-terror_festival


Σε απόφαση που ελήφθη στις 19 Φεβρουαρίου, η νομαρχία επισημαίνει την «προσχώρηση των διοργανωτών στο εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα» και τις στενές τους σχέσεις με το νεοναζιστικό κίνημα.

Επισημαίνουν ακόμη και την ονομασία των συγκροτημάτων ένα από τα οποία λέγεται Leibwätcher («σωματοφύλακας»), μια αναφορά στη δύναμη των Ες-Ες που ήταν αρμόδια για τη στενή προστασία του Αδόλφου Χίτλερ.

Η νομαρχία υπογραμμίζει επίσης την παρουσία στο φεστιβάλ ως πρώτο όνομα του πολωνικού συγκροτήματος Graveland, που είναι γνωστό «για τα κομμάτια του που δοξάζουν το Τρίτο Ράιχ» και είναι μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος Black Metal, το οποίο συνδέεται με το δίκτυο «Blood and Honour» («Αίμα και Τιμή»), που διαλύθηκε τον Ιούλιο του 2019 με υπουργική απόφαση.

Το φεστιβάλ «συνιστά, από το ίδιο το αντικείμενό του, σοβαρό πρόβλημα στην άυλη δημόσια τάξη γιατί θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την ιδεολογία που πρεσβεύει», διευκρινίζει η νομαρχία.

Οι αρχές θεωρούν ότι το φεστιβάλ «είναι πιθανό να δώσει έδαφος σε δηλώσεις που προτρέπουν στο φυλετικό μίσος και στη βία, κυρίως κατά των Εβραίων, όπως και στην εξύμνηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Κλείσιμο
Το φεστιβάλ ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μόνη ένδειξη τόπου διεξαγωγής του την «περιοχή Ρον-Αλπ», κάτι που αποδεικνύει μια «επιθυμία για απόκρυψη», σύμφωνα με τη νομαρχία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Tο φράγμα της Μεσοχώρας στον Αχελώο: Μετά από 40 χρόνια μπαίνει το νερό στ' αυλάκι!

Παλαιοχριστιανοί: Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο του πατέρα στο Παίδων όπου βρίσκεται ο 15χρονος γιος του

ΗΠΑ: Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα αεροσκάφους την ώρα της πτήσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης