Ραϊσί: Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο, αλλά θα δώσουμε ισχυρή απάντηση σε όποιον θέλει να μας εκφοβίσει

Ραϊσί: Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο, αλλά θα δώσουμε ισχυρή απάντηση σε όποιον θέλει να μας εκφοβίσει

Οι δηλώσεις του Ιρανού προέδρου έρχονται μετά από ημέρες εικασιών για το πώς μπορεί να ανταπαντήσει η Ουάσινγκτον μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν σε επίθεση στη βάση τους στην Ιορδανία

ebrahim-raisi
Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα ξεκινήσει πόλεμο αλλά θα «απαντήσει με ισχυρό τρόπο» σε όποιον την εκφοβίζει.

Τα σχόλια του Ραϊσί έρχονται ύστερα από ημέρες εικασιών για το πώς μπορεί να ανταπαντήσει η Ουάσινγκτον μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν σε επίθεση στη βάση τους στην Ιορδανία από υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση.

Το CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν σχέδια για πλήγματα πολλών ημερών στο Ιράκ και τη Συρία κατά πολλαπλών στόχων.

«Δεν θα ξεκινήσουμε κανένα πόλεμο, αλλά όποιος θέλει να μας εκφοβίσει, θα λάβει ισχυρή απάντηση», δήλωσε ο Ραϊσί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Κλείσιμο
«Πριν, όταν εκείνοι (οι Αμερικανοί) ήθελαν να μας μιλήσουν, έλεγαν ότι η στρατιωτική επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι. Τώρα λένε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση για σύγκρουση με το Ιράν», δήλωσε ο Ραϊσί.

«Η στρατιωτική ισχύς της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή δεν αποτελεί και ποτέ δεν αποτέλεσε απειλή για καμία χώρα. Αντ’ αυτού, διασφαλίζει την ασφάλεια στην οποία μπορούν να βασιστούν και την οποία μπορούν να εμπιστευθούν οι χώρες της περιοχής», πρόσθεσε ο Ραϊσί.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολυχρονόπουλος: Διατάχθηκε ποινική έρευνα σε βάρος του «Άλλου Ανθρώπου» και των συγγενών του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τα 2+1 μέτρα για μικρότερη αναμονή στα Επείγοντα

Η Bικτόρια Χίσλοπ δηλώνει έτοιμη ακόμη και να πάρει τα όπλα για την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης