Πολυχρονόπουλος: Διατάχθηκε ποινική έρευνα σε βάρος του «Άλλου Ανθρώπου» και των συγγενών του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Πολυχρονόπουλος: Διατάχθηκε ποινική έρευνα σε βάρος του «Άλλου Ανθρώπου» και των συγγενών του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αναμένεται να ζητηθούν κρίσιμα έγγραφα από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών

polyxronopoulos-arthrou_2
Τη διενέργεια ποινικής έρευνας μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, το οποίο αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, που τώρα ξεκινάει, μπαίνουν ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονοπούλος, και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων είχαν, σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Τα αδικήματα για τα οποία θα ελεγχθεί ο κ. Πολυχρονόπουλος και οι συγγενείς του είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Με την έναρξη έρευνας αναμένεται να ζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Και μέσω Paypal λάμβανε δωρεές ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος – Στο μικροσκόπιο και η εταιρεία «φάντασμα» της μητέρας του

Με αρκετούς τρόπους λάμβανε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας τις δωρεές, με τις αρχές να επιχειρούν να συνθέσουν το παζλ των οικονομικών δοσοληψιών του, μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, και την απόφαση για δέσμευση όλων των λογαριασμών του.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, όπως ανέφερε το Mega, φέρεται να λαμβάνει χρήματα και μέσω Paypal. Ειδικότερα, έπαιρνε χρήματα για τον «Άλλο Άνθρωπο» με μετρητά, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, paypal και με ταχυδρομική επιταγή, μέσω ΕΛΤΑ.

Κλείσιμο
Ο λογαριασμός Paypal για τις δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» φαίνεται να είναι συνδεδεμένος με λογαριασμούς αμερικάνικων τραπεζών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cytugx6gngu1)


Η εταιρεία «φάντασμα»

Παράλληλα, έρευνα γίνεται και για την εταιρεία, στην οποία πρόεδρος εμφανίζεται η μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου. Η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» που ξεκίνησε τη διαδρομή της με τον διακριτικό τίτλο «Ανθρώπινες εκφράσεις» βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού. Στη διοίκηση μετέχουν και συγγενικά πρόσωπα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.


Στο καταστατικό της η εταιρεία έχει θέσει ως σκοπούς τη διάσωση και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα, όπως και την προώθηση της αλληλέγγυας και ανταλλακτικής οικονομίας και της οικολογίας.

Ενεργό ρόλο για τη μητέρα, την αδερφή του και τον γαμπρό του

Σε αυτή τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ενεργό ρόλο φέρονται να έχουν η μητέρα και η αδερφή του κ. Πολυχρονόπουλου, καθώς και ο σύζυγος της τελευταίας, Παύλος Τζίτζης, που όμως λέει ότι δεν έχει ιδέα για το πώς έχει αναμειχθεί.

Στο καταστατικό εντύπωση προκαλεί η αναφορά στις σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει η πρωτοβουλία με φορείς ακόμα και χωρίς νομική μορφή.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως μπορεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας. Ενδεικτικά, να διαμεσολαβεί για την παροχή τροφίμων μεταξύ οποιουδήποτε φορέα (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και φυσικού προσώπου που παράγει, διανέμει, πωλεί ή/και διαθέτει εν γένει τρόφιμα, και οποιωνδήποτε φιλανθρωπικών οργανώσεων (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και ιδρυμάτων ή/και αυτοτελώς αστέγων και απόρων ή/και άλλων προσώπων που πεινούν, υποσιτίζονται ή που έχουν ανάγκη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cytuikp1kn1d)


Μόλις 150 ευρώ αρχικό κεφάλαιο και πρόστιμο 89.000 ευρώ

Η εταιρεία φέρεται ότι δεν έχει κάνει ποτέ φορολογική δήλωση ούτε εισοδήματος αλλά ούτε ΦΠΑ και τη βαρύνει πρόστιμο 89.000 ευρώ.

Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι μόλις 150€, από 50€ που έβαλαν τα 3 μέλη. Πράλληλα, προβλέπεται και η συγκέντρωση χρηματικών κεφαλαίων από χορηγίες επιδοτήσεις του Ελληνικού Κράτους, της Ε.Ε καθώς και από τις δραστηριότητες και τη γενικότερη λειτουργία της εταιρείας.

Οι Αρχές επιχειρούν να δουν τα βιβλία για να ξετυλίξουν τον τρόπο που γίνονταν οι οικονομικές δοσοληψίες.

Σκόπευε να αγοράσει οικόπεδο στο χωριό του

Ο κ. Πολυχρονόπουλος φέρεται να σκόπευε να αγοράσει οικόπεδο στο χωριό του, όπως είπε κάτοικος της Ροβιατάς Ηλείας.

«Επειδή δεν είχε εδώ πέρα περιουσία ήθελε να βρει ένα χωραφάκι εδώ πέρα, από ότι έλεγε μήπως έφτιαχνε κάποιο λυόμενο αλλά ήθελε κάτι σε φθηνό δεν ήθελε ακριβό, γύρω στα 10 χιλιάρικα, κάπου εκεί. Να έχει ένα σπίτι στην Ροβιάτα, του άρεσαν τα ζώα, να έχει τις κότες του έλεγε, να έρθει εδώ κάποια στιγμή», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν έδειχνε ότι έχει άνεση οικονομική και θα του έλεγες ότι βρήκα ένα με 15, σου είχε πει μέχρι ένα πλαφόν με ως 10 χιλιάρικα. Δεν σου είχε πει παραπάνω, που σημαίνει αυτό ότι δεν είχε μεγάλη ευχέρεια χρημάτων. Επειδή ξέρει δηλαδή ότι οι τιμές εδώ πλέον, εδώ είναι 1,5 – 2 χιλιάδες το στρέμμα σου λέει να έχω 5 στρέμματα εκεί, να φτιάξω ένα σπίτι».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyttybzmzr7l)


Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν ανέφερε πως το ήθελε για τον «Άλλο Άνθρωπο» ή για δική του χρήση, απαντά: «Ναι, για δική του, για δική του. Να έρχεται δηλαδή στο χωριό, που του άρεσε το χωριό μας και να έχει ένα τροχόσπιτο σε ένα χωραφάκι να μένει γιατί τον φιλοξενούσαν εδώ πολλοί φίλοι που τον ήξεραν και τον φιλοξενούσαν».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο εθελοντής που αποκάλυψε δωρεά $140.000 στον Άλλο Άνθρωπο που έκανε φτερά κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές

Πώς θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο - Έρχονται Αλκυονίδες με 17άρια από την ερχόμενη εβδομάδα


24χρονος από την Κατερίνη μπήκε φυλακή για sex tape και αθωώθηκε έναν χρόνο μετά γιατί... δεν ήταν εκείνος στο βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης