Χεζμπολάχ: Ο Λίβανος θα είναι εκτεθειμένος αν δεν αντιδράσουμε στη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς

Χεζμπολάχ: Ο Λίβανος θα είναι εκτεθειμένος αν δεν αντιδράσουμε στη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς

Tόνισε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στα νότια σύνορα ανοίγουν μια «ιστορική ευκαιρία» για τον Λίβανο να απελευθερώσει τη γη του που κατέχει το Ισραήλ

nasralla
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα σε ομιλία του ότι ολόκληρος ο Λίβανος θα είναι εκτεθειμένος αν το σιιτικό ένοπλο κίνημα δεν αντιδράσει στη δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς, του Σάλεχ αλ Αρούρι, στη Βηρυτό.

Ο Νασράλα τόνισε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στα νότια σύνορα ανοίγουν μια «ιστορική ευκαιρία» για τον Λίβανο να απελευθερώσει τη γη του που κατέχει το Ισραήλ και ότι η ισλαμική αντίσταση στο Ιράκ ανοίγει επίσης μια «ιστορική ευκαιρία» να απαλλαγεί από την αμερικανική παρουσία η χώρα αυτή.

Παράλληλα τόνισε ότι το σιιτικό ένοπλο κίνημα - που υποστηρίζεται από το Ιράν - έχει πραγματοποιήσει περίπου 670 στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει καταστρέψει «μεγάλο αριθμό ισραηλινών οχημάτων και αρμάτων μάχης».

Κλείσιμο
Σε δεύτερη ομιλία που έκανε και μεταδόθηκε τηλεοπτικά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά από σχεδόν δύο μήνες σχετικής σιωπής, ο Νασράλα είπε ότι το σιιτικό του κίνημα «δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλό μετά από μια παραβίαση τέτοιας κλίμακας».

Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 175 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 129 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και περισσότεροι από 20 ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι. Στο βόρειο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί εννέα στρατιώτες και πέντε άμαχοι, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν θα πάει στις Σπέτσες για το κάλεσμα Κασσελάκη - Βαρύ το κλίμα στο κόμμα

Εξαφάνιση εγκύου στη Θεσσαλονίκη: «Να μας πάρει να πει ότι είναι καλά» - Η έκκληση του αδερφού της

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτοί είναι οι 19 αντιπεριφερειάρχες Αττικής και οι 16 εντεταλμένοι σύμβουλοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης