Πόλεμος στο Ισραήλ: Κηδεύτηκε ο Σάλεχ αλ Αρούρι - Απειλές κατά του Τελ Αβίβ από πλήθος κόσμου
Μαζί με τον υπαρχηγό της Χαμάς κηδεύτηκαν και τα άλλα έξι μέλη και στελέχη της οργάνωσης που σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα - Τα φέρετρα ήταν τυλιγμένα με παλαιστινιακές σημαίες και λάβαρα της Χαμάς
Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στη Βηρυτό στην κηδεία του υπαρχηγού της Χαμάς και των δύο στελεχών της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που σκοτώθηκαν από πλήγμα το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ.
Τα φέρετρα του Αρούρι, του Αζάλ αλ Άκρα, εκ των αρχηγών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ και του Μοχάμαντ αλ Ραΐς, στελέχους του κινήματος, ήταν τυλιγμένα με παλαιστινιακές σημαίες και λάβαρα της Χαμάς. Ένα οπλοπολυβόλο τοποθετήθηκε πάνω στο καθένα από αυτά κατά τη διάρκεια της προσευχής, σε ένα τέμενος σε λαϊκή συνοικία της Βηρυτού, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η νεκρική πομπή, υπό τον ήχο πυροβολισμών, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στον προσφυγικό καταυλισμό της Σατίλα, όπου θα ενταφιαστούν οι τρεις άνδρες.
Οι συμμετέχοντες φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») και επαναλάμβαναν το σύνθημα «Αμπού Ομπέιντα, βομβάρδισε το Τελ Αβίβ», απευθυνόμενοι στον εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος έχει γίνει διάσημος για την εμβληματική μαντίλα με την οποία καλύπτει το πρόσωπό του στις δημόσιες εμφανίσεις του.
«Η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι ή οποιουδήποτε άλλου Παλαιστίνιου είναι μια άστοχη ενέργεια, επειδή η αντίσταση θα γεννήσει νέους ηγέτες», είπε στο AFP ένας 35χρονος Παλαιστίνιος, ο Όμαρ Γανούμ. Όπως είπε, πήγε στην κηδεία «για να καταγγείλει τη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου από τον ισραηλινό στρατό».
Πολλά εξόριστα στελέχη της Χαμάς έχουν εγκατασταθεί στον Λίβανο, υπό την προστασία της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ ορκίστηκε ότι θα «καταστρέψει» τη Χαμάς μετά την πρωτοφανή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης, στις 7 Οκτωβρίου, στο ισραηλινό έδαφος, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.140 άνθρωποι.
Ο πόλεμος που ξεκίνησε στη Γάζα αμέσως μετά έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 22.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη Χαμάς. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού, ωστόσο ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε χθες, Τετάρτη, ότι επρόκειτο πράγματι για «ισραηλινό πλήγμα».
Με πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά και συνδέουν την καινοτομία με την υπευθυνότητα, η ROLEX Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα όσους εργάζονται για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς της χώρας, υλοποιώντας έτσι τη διαχρονική της δέσμευση για κοινωνική ευθύνη και υποστήριξη δράσεων με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
Με το νέο πρόγραμμα my K, η Κωτσόβολος διευρύνει τη σχέση με τον πελάτη πέρα από τη στιγμή της αγοράς, συνδυάζοντας αποκλειστικές προσφορές, υπηρεσίες και επιλογές εξυπηρέτησης που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες.