Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους
Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια σειράς συναντήσεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ηγετών της Μέσης Ανατολής την περασμένη εβδομάδα
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαΐλ Μπογκντάνοφ ζήτησε την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες και σήμερα με τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια σειράς συναντήσεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ηγετών της Μέσης Ανατολής την περασμένη εβδομάδα.
Το υπουργείο ανέφερε ότι οι συνομιλίες του Μπογκντάνοφ τόνισαν τη στρατιωτική και ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου η Ρωσία «επιβεβαίωσε την επί της αρχής θέση της για την ανάγκη να παύσουν οι εχθροπραξίες και να επιλυθούν επειγόντως όλα τα ανθρωπιστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης των ομήρων».
Η ανακοίνωση δεν αποσαφηνίζει εάν η Ρωσία επιδιώκει την απελευθέρωση όλων των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς κατά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ ή μόνο των Ρώσων υπηκόων μεταξύ αυτών.
Ο Μπογκντάνοφ τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης της παλαιστινιακής ενότητας «στο πλαίσιο της PLO (Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης)» και επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Μόσχας για ένα παλαιστινιακό κράτος που θα συνυπάρχει με το Ισραήλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή