Στην Κωνσταντινούπολη πολυτελές γιοτ που φέρεται να συνδέεται με τον Πούτιν και την «ερωμένη» του Αλίνα Καμπάεβα

Στην Κωνσταντινούπολη πολυτελές γιοτ που φέρεται να συνδέεται με τον Πούτιν και την «ερωμένη» του Αλίνα Καμπάεβα

Η θαλαμηγός «Victoria» έχει μήκος 71 μέτρα και η αξία της αγγίζει τα 50 εκατ. δολάρια

putin-kabaeva-arthrou
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, οι Αρχές της Δύσης έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Με διάφορες πληροφορίες, θεωρίες και φήμες να κάνουν λόγο για μια τεράστια περιουσία που είναι διασκορπισμένη σε φορολογικούς παραδείσους, την Ελβετία και φίλιες στο ρωσικό καθεστώς χώρες, αλλά και στο όνομα της Ρωσίδας γυμνάστριας Αλίνα Καμπάεβα - η οποία θρυλείται πως είναι ερωμένη του και μητέρα των παιδιών του, πέρυσι κατασχέθηκε ένα αξίας 700 εκατ. δολαρίων σούπεργιοτ.

Αυτό το σκάφος, με έξι πατώματα, δύο ελικοδρόμια, πισίνα, κομμωτήριο και επίχρυσα μπάνια, θεωρείτο πως ανήκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τώρα, το ερευνητικό κέντρο The Dossier Center της ρωσικής αντιπολίτευσης, το οποίο χρηματοδοτείται από τον -κάποτε πλουσιότερο Ρώσο- εξόριστο ολιγάρχη των πετρελαίων Μιχαήλ Χοντορκόβσκι, ισχυρίζεται ότι εντόπισε μια ακόμα θαλαμηγό του Πούτιν -την ένατη- η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για επισκευές. Μάλιστα, ο Χοντορκόβσκι έχει ξεκινήσει μια «εκστρατεία» μέσω των κοινωνικών του δικτύων, ζητώντας απαντήσεις για το πώς ένα σκάφος του Πούτιν βρίσκεται σε ναυπηγείο χώρας του ΝΑΤΟ χωρίς να έχει δεσμευθεί.

Yacht reportedly linked to Putin captured on drone footage


Κλείσιμο
Η αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων θαλαμηγός ονομάζεται Victoria και είχε ξεκινήσει να ναυπηγείται το 2005 στα ρωσικά ναυπηγεία Sevmash, αν και καθυστέρησε να ολοκληρωθεί καθώς ο συνεργάτης του Γενάντι Τιμτσένκο (επί μακρόν σύμμαχος και έμπιστος του Ρώσου προέδρου) Σεργκέι Μασλόφ, είχε σταματήσει να πληρώνει.



Το σκάφος έχει μήκος 71 μέτρα και, από τις φωτογραφίες, καθώς και βίντεο από drone που έδωσε το Dossier Center στο CNN, φαίνεται πως διαθέτει μια μινιμαλιστική κρεβατοκάμαρα που περιλαμβάνει ένα τεράστιο κυκλικό κρεβάτι που υψώνεται σε μια εξέδρα κάτω από μια οροφή με καθρέφτη, καθώς και μια μεγάλη τηλεόραση και έναν χώρο εργασίας. Ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο κρεβάτι, κομοδίνα από μαόνι και έναν καναπέ τοποθετημένο στον τοίχο.



Το σκάφος είναι συνήθως ελλιμενισμένο στο Σότσι, αλλά από τον Οκτώβριο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, «κρυμμένο» ανάμεσα σε τεράστια εμπορικά πλοία, λόγω επισκευών που εκτελούνται σε αυτό. Το ερευνητικό κέντρο της ρωσικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η Καμπάεβα συχνά ταξιδεύει ή ξεκουράζεται στο Victoria ενώ η -επίσης αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και χορογράφος της- φίλη της Καμπάεβα, Ναταλία Μπελουγκίνα, ανέβασε φωτογραφία της στα κοινωνικά δίκτυα με τη θαλαμηγό πίσω της.

Ο Χοντορκόβσκι και η ρωσική αντιπολίτευση τώρα μεταφέρουν την πίεση στην Τουρκία, παρακινώντας έμμεσα τις δυτικές χώρες να πιέσουν το καθεστώς Ερντογάν να προχωρήσει σε κατάσχεση του σκάφους. Ο Χοντοκόρβσκι ανέβασε φωτογραφίες του Victoria στην πλατφόρμα Χ (Twitter) γράφοντας: «Βρήκαμε το μυστικό γιοτ του Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι ελιμμενισμέννο σε ένα ναυπηγείο μια χώρας του ΝΑΤΟ! Πώς είναι αυτό δυνατό και τι μας λέει για τον χαρακτήρα του καθεστώτος;».



Επισήμως, ο Πούτιν ζει με έναν μισθό ύψους περίπου 140.000 δολάρια ετησίως που λαμβάνει και διαμένει σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Μόσχα. Άλλες αναφορές οι οποίες έχουν βγει στην επιφάνεια από τότε που άρχισε το «κυνήγι» της περιουσίας του στο πλαίσιο της πίεσης για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποδίδουν στον Ρώσο πρόεδρο πολυάριθμα κτήματα και έναν μικρό στόλο πολυτελών σκαφών αναψυχής. Ενώ δεν υπάρχει επίσημη εκτίμηση της καθαρής του περιουσίας, παρατηρητές την έχουν προσδιορίσει σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Το Victoria που εντοπίστηκε στην Τουρκία, δεν είναι το μεγαλύτερο σκάφος του, είναι όμως, όπως λέει και ο Χοντορκόβσκι, «αρκετά δελεαστικό»...

Ειδήσεις σήμερα:

Η Σάνα Μαρίν μοιράζεται στο Instagram ξέγνοιαστες και... σέξι στιγμές από πρόσφατα ταξίδια της

Μπούμερανγκ για Σούνακ η απρέπεια προς Μητσοτάκη - Πολιτικοί, γκάλοπ και ΜΜΕ κατά του Βρετανού πρωθυπουργού

«Κούρεμα» 9% στους φόρους για τους επαγγελματίες - «Ψαλίδι» σε τεκμαρτό εισόδημα, τέλος επιτηδεύματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης