Χίλαρι Κλίντον: Ο Τραμπ είναι ένας Χίτλερ, αν κερδίσει θα έλθει το τέλος των ΗΠΑ που γνωρίζουμε

Χίλαρι Κλίντον: Ο Τραμπ είναι ένας Χίτλερ, αν κερδίσει θα έλθει το τέλος των ΗΠΑ που γνωρίζουμε

Πρέπει να παίρνετε τα λόγηισα να παίρνετε τα λόγια του τοις μετρητοίς, σχολίασε η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, λίγες ημέρες έπειτα από δημοσίευμα που περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Τραμπ -σε περίπτωση που επιστρέψει στον Λευκό Οίκο- θα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης

FBI reopens Hilary Clinton e-mails case
Η Χίλαρι Κλίντον συνέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Αδόλφο Χίτλερ ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους από μια δεύτερη προεδρία Τραμπ, αν κερδίσει τις εκλογές του 2024.

Μιλώντας στην εκπομπή «The View» του ABC, η Κλίντον είπε ότι μια νέα θητεία του Τραμπ θα ήταν «το τέλος της χώρας μας όπως την ξέρουμε και δεν το λέω αυτό ελαφρά τη καρδία».

Hillary Clinton: A 2024 Trump Win 'Would Be The End Of Our Country As We Know It' | The View


Επισήμανε ακόμη, γράφει ο Guardian, ότι όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών συνήθιζε να μιλά για το «μία και έξω». Όπως εξήγησε, εννοούσε ότι υπάρχουν πολιτικοί που εκλέγονται νόμιμα και στη συνέχεια προσπαθούν να καταργήσουν τις εκλογές, την αντιπολίτευση και τον ελεύθερο Τύπο».

Στη συνέχεια η Κλίντον πρόσθεσε: «Ο Χίτλερ εκλέχθηκε νόμιμα. Ξαφνικά κάποιος με αυτές τις δικτατορικές, τις αυταρχικές τάσεις, θα έλεγε: "Εντάξει, θα τους ρίξουμε, θα τους βάλουμε στη φυλακή". Και συνήθως δεν το έλεγαν ανοιχτά. Ο Τραμπ μάς λέει τι σκοπεύει να κάνει. Να παίρνετε τα λόγια του τοις μετρητοίς».

Τα σχόλια της Κλίντον ήλθαν λίγες ημέρες έπειτα από δημοσίευμα της Washington Post που περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Τραμπ συζητά πώς -σε περίπτωση που επιστρέψει στον Λευκό Οίκο- θα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να ερευνήσει όσους πολιτικούς αντιπάλους και πρώην συμμάχους τον έχουν επικρίνει. Ο Τραμπ συζητά επίσης την επίκληση του νόμου περί εξέγερσης την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ο οποίος θα του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει τον αμερικανικό στρατό στο εσωτερικό της χώρας για την καταστολή διαδηλώσεων και διαφωνιών, κάτι για το οποίο τον απέτρεψαν οι στρατιωτικοί ηγέτες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Επιπλέον, οι New York Times ανέφεραν ότι η ομάδα του Τραμπ ετοιμάζεται επίσης να στελεχώσει την κυβέρνηση (αν κληθεί να σχηματίσει ο Τραμπ) με δεξιούς δικηγόρους, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να τον παρεμποδίσουν καθώς ο ίδιος θα διευρύνει τα όρια της προεδρικής εξουσίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια το αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε το βρέφος

ΣΥΡΙΖΑ: To μαρτύριο της σταγόνας από την «Ομπρέλα» - Πρώτο κύμα οι 1.300 υπογραφές, στο επίκεντρο οι «ουδέτεροι»

Viral γίνεται βίντεο με το πρησμένο μάγουλο του Πούτιν - «Είναι άλλο ένα μπότοξ ή σωσίας του;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης