Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ΠΟΥ έχασε κάθε επαφή με το προσωπικό του στη Λωρίδα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ΠΟΥ έχασε κάθε επαφή με το προσωπικό του στη Λωρίδα της Γάζας

Ο παλαιστινιακός πάροχος ανακοίνωνε πως όλες οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκαν εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών του ισραηλινού στρατού

who_tedros
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν είναι πλέον σε θέση να επικοινωνήσει με το προσωπικό του, με υγειονομικές εγκαταστάσεις και με άλλους εταίρους του στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

«Αυτή η πολιορκία μου προκαλεί σοβαρή ανησυχία για την ασφάλειά τους και τους άμεσους κινδύνους για την υγεία ευάλωτων ασθενών», τόνισε ο Δρ. Τέντρος μέσω X (του πρώην Twitter).



Κλείσιμο
Σε δεύτερη ανάρτησή του, έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Γιατί;».



Νωρίτερα, παλαιστινιακός πάροχος ανακοίνωνε πως όλες οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών του ισραηλινού στρατού.

Και η παλαιστινιακή επιτροπή της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε, επίσης μέσω X, ότι έχασε κάθε επαφή με όλα τα κέντρα επιχειρήσεων και τις ομάδες της στην παραθαλάσσια περιοχή 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, διεμήνυσε χθες ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον παλαιστινιακό θύλακα προκειμένου να «αφανίσει» το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Τις τελευταίες ώρες, ανέφερε πως ήδη τις κλιμάκωσε στη μικρή περιοχή, που έχει αποκλειστεί εντελώς έπειτα από την επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Το αρχηγείο της Χαμάς είναι κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα, λέει το Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Η μοναξιά του Βίκτορ Όρμπαν στη Σύνοδο Κορυφής - Δείτε βίντεο

Αττική: Άνδρας πήγε ολόγυμνος σε σούπερ μάρκετ για να ψωνίσει - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης