ΤοΗνωμένο Βασίλειο κήρυξε επίσημα τη Wagner «τρομοκρατική οργάνωση» και την πρόσθεσε στον κατάλογο των «απαγορευμένων οργανώσεων», ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.
«Η Ομάδα Wagner χαρακτηρίστηκε σήμερα (15 Σεπτεμβρίου) τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον κυβερνητικό ιστότοπο.
Την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, παρουσίασε στο κοινοβούλιο σχέδιο διάταξης για την ένταξητης Wagner στον κατάλογο των απαγορευμένων οργανώσεων- αρχικά επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου μετά από σχετική συμφωνία και έγκριση.
Η Wagner έγινε, έτσι, η 79η «απαγορευμένη οργάνωση» στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η συμμετοχή ή η υποστήριξη της συγκεκριμένης ομάδας αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση έως και 14 ετών. Οι βρετανικές αρχές έλαβαν επίσης το δικαίωμα να κατάσχουν τα περιουσιακά της στοιχεία.
Η ICTS Hellas αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας στην Ελλάδα, με παρουσία σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών στη χώρα και υλοποίηση απαιτητικών έργων σε κρίσιμους τομείς, όπως για παράδειγμα σε data centers.