Στην Κίνα για συνομιλίες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Στην Κίνα για συνομιλίες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Τον περασμένο μήνα, ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον αναθεώρησε προς το ελαφρά καλύτερο τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023

georgieva
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, θα βρίσκεται στην Κίνα από αύριο Τετάρτη 30ή Αυγούστου ως την Κυριακή 3η Σεπτεμβρίου για συνομιλίες με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της ασιατικής χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Κατόπιν θα ταξιδέψει στην Ινδονησία (4η Σεπτεμβρίου-7η Σεπτεμβρίου) και στην Ινδία (8η Σεπτεμβρίου-10η Σεπτεμβρίου), αντίστοιχα για τις συνόδους του ASEAN και της G20, κατά την ίδια πηγή.

Τον περασμένο μήνα, ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον αναθεώρησε προς το ελαφρά καλύτερο τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023, επικαλούμενος την ανθεκτικότητα της δραστηριότητας το πρώτο τρίμηνο, όμως προειδοποίησε πως προκλήσεις σκοτεινιάζουν τη μεσοπρόθεσμη προοπτική.

Το ΔΝΤ αναμένει πλέον παγκόσμια ανάπτυξη 3% το 2023, ρυθμό ελαφρά αυξημένο (κατά 0,2%) σε σύγκριση με την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Απρίλιο. Ωστόσο διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψή του για το 2024, επίσης στο 3%.

Ο οργανισμός άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο (5,2% φέτος), μετά το 3% του 2022, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ωστόσο αναμένει πως η ανάπτυξή της θα επιβραδυνθεί στο 4,5% το 2024 και προειδοποιεί πως η απόδοσή της είναι κατώτερη της αναμενόμενης, ενώ παραμένει ο κίνδυνος βαθύτερης συρρίκνωσης λόγω των προβλημάτων στον τομέα των ακινήτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τελειώνει ο χρόνος για τις φορολογικές δηλώσεις και έρχεται η... διπλή δόση


Ο Κασσελάκης ανακοινώνει υποψηφιότητα – Εκκίνηση από τα Χανιά με απόντα τον Πολάκη


Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Μπορεί να χρειαστούν... ημέρες για την ομαλοποίηση της κατάστασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης