Λήξη συναγερμού για το σχολείο στο δυτικό Βερολίνο - Δεν εντοπίστηκε κανένας ένοπλος

Λήξη συναγερμού για το σχολείο στο δυτικό Βερολίνο - Δεν εντοπίστηκε κανένας ένοπλος

Η αστυνομία ερεύνησε το κτίριο έπειτα από κλήσεις ΄'εκτακτης ανάγκης που έλαβε, χωρίς να εντοπίσει κάποιον ένοπλο

germany_astynomia
Λήξη συναγερμού στην αστυνομία του Βερολίνου, καθώς οι έρευνες που έγιναν σε σχολείο στα δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας για την πιθανή παρουσία ενόπλου, δεν επαλήθευσαν τις αρχικές σνησυχίες. 

Νωρίτερα, στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), η αστυνομία είχε λάβει σήμα έκτατης ανάγκης σχετικά με έναν άνδρα ο οποίος κρατούσε αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο έξω από τάξη σχολείου στην περιοχή Κρέτζμπεργκ.

Η αστυνομία δήλωσε αρχικά ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι συγκεκριμένες αναφορές, ενώ υπεύθυνος του σχολείου στον οποίο απευθύνθηκε το Reuters, παρέπεμψε στις αρχές επιβολής του νόμου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης rbb24, ο εν λόγω άνδρας φερόταν επίσης να είχε αποθηκεύσει τσάντες με άγνωστο περιεχόμενο στο σχολείο «Καρλ φον Οσιέτσκι» για λόγους που δεν ήταν άμεσα σαφείς.

Οι περίπου 1.200 μαθητές και οι 125 εκπαιδευτικοί κλήθηκαν, αρχικά, μέσω ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα να παραμείνουν στις αίθουσες διδασκαλίας. Λίγο αργότερα, ενημερώθηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο και να συγκεντρωθούν σε κοντινό πάρκο, ώστε να μπορέσουν οι αρχές να συνεχίσουν καλύτερα τις έρευνες, ενώ δίπλα τους βρέθηκαν και ψυχολόγοι. 

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απτά στοιχεία για ένοπλο δράστη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι (τοπική ώρα) σήμανε οριστική λήξη συναγερμού, με τον εκπρόσωπο να σημειώνει πως «ξεκίνησε ποινική έρευνα για την κατάχρηση των κλήσεων έκτακτης ανάγκης».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Νίκος Παππάς αρνείται τώρα να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων: «Δεν με εκφράζει απόλυτα»

Μητσοτάκης: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος - Τι περιέχουν οι μπλε φάκελοι των υπουργών

Ζαχαράκη για τη σεξιστική επίθεση από τον Τζήμερο - «Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης