Σοϊλού: Από το Λαύριο δόθηκε εντολή για ταραχές τη νύχτα των εκλογών

Σοϊλού: Από το Λαύριο δόθηκε εντολή για ταραχές τη νύχτα των εκλογών

Υποστηρίζει πως «ήθελαν να μπερδέψουν την κατάσταση, ώστε οι τρομοκρατικές οργανώσεις να μπερδέψουν τα πράματα στην Τουρκία»

soilou
Επανέρχεται στις ακραίες θεωρίες του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη ισχυρίστηκε πως το βράδυ των τουρκικών εκλογών είχε δοθεί εντολή «από το Λαύριο» να υπάρξουν ταραχές στην Τουρκία.

Μιλώντας για τις εκλογές, ο Σοϊλού είπε αρχικά: «Δύο δήμαρχοι βγήκαν ανεύθυνα. Ο Ιμάμογλου και ο Γιαβάς πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από το έθνος μας», κατηγορώντας τους για διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων, συμπληρώνοντας: «Επιτρέψτε μου να πω κάτι πολύ σαφές και ξεκάθαρα, γιατί έχουμε νοημοσύνη. Οι δικές μας υπηρεσιών πληροφοριών ξέρουν πως δόθηκαν οδηγίες από το Λαύριο να παρέμβουν για να μπερδέψουν την κατάσταση, ώστε οι τρομοκρατικές οργανώσεις να μπερδέψουν τα πράματα και να δραστηριοποιηθούν στην Τουρκία».

Αυτό που ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είναι πως είχαν πληροφορίες ότι Κούρδοι από το Λαύριο θα έμπαιναν στην Τουρκία για να προκαλέσουν ταραχές και χάος την ημέρα των εκλογών, αν κέρδιζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχανε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, τον οποίο υποστηρίζουν οι Κούρδοι ψηφοφόροι.

#CANLI | Cumhur İttifakı’nın İkinci Tur Stratejisi Ne Olacak? Bakan Soylu TGRT Haber’de Açıklıyor
Κλείσιμο


«Μας λένε από την Ελλάδα από τον καταυλισμό του Λαυρίου, δόθηκε εντολή προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις σχετικά με τις εκλογές της Τουρκίας» υποστήριξε, ισχυριζόμενος πως «εντολή δόθηκε για τη νύχτα των εκλογών έτσι ώστε να υπάρχει αναστάτωση. Όμως εκείνο το βράδυ δόθηκε τέτοιο μήνυμα από αυτούς που πήγαν στις κάλπες και από αυτούς που δεν πήγαν, έτσι ώστε οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας».

«Οι δήμαρχοι παραπλάνησαν την Τουρκία τη νύχτα των εκλογών. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα, είναι υπό καταμέτρηση. Τα πρακτικά είναι όλα καθαρά. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Δίνοντας ψευδείς πληροφορίες στο κοινό. Οι δύο δήμαρχοι φάνηκαν πόσο ανεύθυνοι είναι», επανέλαβε, αναφερόμενος στον Εκρέμ Ιμάμογλου και τον  Μανσούρ Γιαβάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε 16 καθηγητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες

Εκλογές 2023: Τι θα ισχύσει για πρώτη φορά στη φετινή εκλογική διαδικασία

Καβάλα: Φόβοι πως βίαζε κι άλλα παιδιά του ο 52χρονος - Εξετάζονται 11 μέλη της οικογένειας

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης