Με δυσκολίες εξελίσσονται οι επιχειρήσεις ξένων κρατώνγια την απομάκρυνση πολιτών τους από το εμπόλεμο Σουδάν, καθώς παρά την κατάπαυση πυρός 72 ωρών που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, οι μάχες μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής ομάδας Rapid Support Forces (RSF) συνεχίζονται.
Σε ανταπόκριση δημοσιογράφου του Reuters την Κυριακή, γίνονταν αναφορές για πυκνούς καπνούς πάνω από το Χαρτούμ, ενώ σε ορισμένες περιοχές ακούγονταν πυροβολισμοί.
Σε αυτό το πλαίσιο, μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε Γάλλους πολίτες χτυπήθηκε, με τις αντιμαχόμενες πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη, ενώ και οι δύο δήλωσαν ότι ένας Γάλλος τραυματίστηκε.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, το οποίο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι εκκενώνει το διπλωματικό προσωπικό και τους πολίτες, δεν σχολίασε κάτι πάνω σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 21 Έλληνες παραμένουν στη γαλλική πρεσβεία στο Σουδάν και δεν έχουν αναχωρήσει.
Ο στρατός κατηγόρησε επίσης τις RSF ότι επιτέθηκαν και λεηλάτησαν μια αυτοκινητοπομπή του Κατάρ που κατευθυνόταν στο Πορτ Σουδάν. Η Ντόχα δεν εξέδωσε άμεση δήλωση για κανένα περιστατικό.
Η Αίγυπτος δήλωσε, ακόμα, ότι ένα μέλος της αποστολής της στο Σουδάν τραυματίστηκε από πυροβολισμό, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Η Σαουδική Αραβία έχει ήδη απομακρύνει πολίτες των χωρών του Κόλπου από το Πορτ Σουδάν προς στην Ερυθρά Θάλασσα από το Χαρτούμ, ενώ και η Ιορδανία θα χρησιμοποιήσει την ίδια διαδρομή για τους υπηκόους της.
Η Αίγυπτος, η οποία έχει περισσότερους από 10.000 πολίτες στο Σουδάν, προέτρεψε τους υπηκόους της εκτός Χαρτούμ να κατευθυνθούν στο προξενείο της στο Πορτ Σουδάν και σε ένα προξενικό γραφείο στο Βάντι Χάλφα στα σύνορα με την Αίγυπτο.
Ο τουρισμός και η εστίαση είναι δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπου η εξειδίκευση και η σωστή εκπαίδευση ανοίγουν τον δρόμο για μια καριέρα με προοπτικές
Οι αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από αβεβαιότητα για το κόστος. Η Protergia προσφέρει λύσεις που συνδυάζουν δροσιά, σταθερότητα και μεγαλύτερο έλεγχο στον λογαριασμό ρεύματος.
Με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποίησε 150 δράσεις εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 ανθρώπων.