Ρωσία: Ηλικιωμένη πλήρωσε ακριβά το κομπλιμέντο που έκανε για τον Ζελένσκι

Ρωσία: Ηλικιωμένη πλήρωσε ακριβά το κομπλιμέντο που έκανε για τον Ζελένσκι

Η 70χρονη «έφαγε» πρόστιμο 445 ευρώ επειδή επαίνεσε τον Ζελένσκι στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με άλλη γυναίκα σε σανατόριο

zelensky_1
Μια 70χρονη Ρωσίδα έκανε κολακευτικά σχόλια για τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το πλήρωσε ακριβά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», η Όλγκα Σλεγκίνα είχε υποστηρίξει τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ βρισκόταν σε σανατόριο, ότι ο ηγέτης της Ουκρανίας είναι ένας «όμορφος νέος άνδρας».

Τα όμορφα λόγια για τον Ζελένσκι μάλλον «ερέθισαν» το Κρεμλίνο με αποτέλεσμα αστυνομικοί να ανακρίνουν την ηλικιωμένη γυναίκα και δικαστήριο της Μόσχας να της επιβάλει πρόστιμο 40 χιλιάδες ρούβλια (445 ευρώ).

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Σλεγκίνα διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, μετά την ανάκρισή της, το δικαστήριο της ζήτησε να υπογράψει ένα χαρτί που δεν μπορούσε να διαβάσει καθώς, όπως είπε, έχει καταρράκτη στα μάτια.

Η 70χρονη Ρωσίδα κατηγορήθηκε για «απαξίωση» του ρωσικού στρατού, γιατί πολύ απλά περιέγραψε τον 45χρονο Ουκρανό πρόεδρο ως έναν «όμορφο νέο άνδρα», σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail».

Η Σλεγκίνα προέβη στα σχόλια αυτά στις 24 Δεκεμβρίου του 2022, σύμφωνα με το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Memorial», που εδρεύει στη Μόσχα.

Εξέφρασε κολακευτικά σχόλια για τον Ουκρανό πρόεδρο, σε συνομιλία που είχε στο σανατόριο με μία γυναίκα από την Οδησσό. Οι δύο γυναίκες απολάμβαναν το δείπνο τους με την Ρωσίδα να προσπαθεί να προφέρει σωστά μια ουκρανική λέξη για ένα τοπικό τύπο ψωμιού. Τότε η σερβιτόρα Νατάλια Ζαχάροβα συμμετείχε στη συζήτηση των δύο γυναικών αποκαλώντας τον Ζελένσκι «άσχημο» και «φρικιό», όπως αναφέρουν διαφορετικές πηγές.

Η Σλεγκίνα αγνόησε τα σχόλια της σερβιτόρας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι γελούσαν με τα αστεία του Ζελένσκι όταν ήταν κωμικός, προτού ασχοληθεί με την πολιτική».

Κλείσιμο
Τρεις μέρες αργότερα, την προσέγγισε ένας άνδρας με πολιτικά και τις είπε ότι τρία άτομα την είχαν καταγγείλει για τα όσα είπε υπέρ του εχθρού: ότι είχε δηλαδή «επαινέσει» τον Ζελένσκι.

Η ίδια πάντως επέμενε ότι είχε κάνει θετικά σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση του Ουκρανού ηγέτη.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Δραγασάκης επανήλθε για κυβέρνηση ηττημένων, «θα συνέλθουν τα όργανα, θα το συζητήσουμε μετά τις εκλογές» - Βίντεο

Economist: Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας


Νέες καταγγελίες στο προσκήνιο για τον Γεωργούλη - Πώς συμπεριφερόταν στους συνεργάτες του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης