ΗΠΑ: «Καρκίνος της διεθνούς σκηνής ο Ερντογάν» - Ο Washington Examiner «καρφώνει» τον Τούρκο πρόεδρο

ΗΠΑ: «Καρκίνος της διεθνούς σκηνής ο Ερντογάν» - Ο Washington Examiner «καρφώνει» τον Τούρκο πρόεδρο

Μετά τον Economist και το Stern, άλλο ένα διεθνές Μέσο κατακεραυνώνει  τον Τούρκο πρόεδρο με αφορμή την υπόθεση του Καντέρ

erdogan_arthro
Άλλο ένα διεθνές μέσο, ο Washington Examiner, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα» για τον Ερντογάν, με αφορμή τη στάση της Άγκυρας απέναντι στον Τούρκο μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ. Ο αρθρογράφος του Examiner, μάλιστα, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον Τούρκο πρόεδρο «κακοήθη καρκίνο στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό τον οποίο η Τουρκία υψώνει ήδη πολλαπλά οδοφράγματα στην αρμονία της διεθνούς σκηνής» και καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αναλάβει δράση, προστατεύοντας τον Καντέρ.

examiner_erdogan


«Εάν αληθεύει ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον Καντέρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας» σημειώνει ο αρθρογράφος του Examiner, προσθέτοντας «η μόνη προσβολή του Freedom (το όνομα που χρησιμοποιεί ο Καντέρ) προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Freedeom λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα κατά της αρμονίας της διεθνούς σκηνής».

«Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των κατάπτυστων πρακτικών της» αναφέρει ο αρθρογράφος, παραθέτοντας, μάλιστα, άρθρο του Τομ Ρόγκαν (επίσης στον Examiner), το οποίο υποστήριζε ότι «η ίδια η Τουρκία (μαζί με την Ουγγαρία) πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ».

«Η εξωφρενική αμοιβή που προσφέρεται για το κεφάλι του Καντέρ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση. Μπορεί να δικαιολογείτα, αλλά δεν είναι σοφό να καταστήσουμε τον Freedom το μοναδικό ζήτημα που επισύρει την τιμωρία της Τουρκίας. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ, στρέφοντας ακόμη περισσότερο προς εκείνον τα φώτα της δημοσιότητας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» τονίζεται στο άρθρο του Examiner, το οποίο συνεχίζει, αναφέροντας πως «ο Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται ποτέ να επικηρύξει το κεφάλι ενός συγκεκριμένου πολίτη των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο. Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Freedom είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νόμιμα. Συνεπώς, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τον θλιβερό υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν».

«Η περίπτωση του Freedom, ο οποίος παραμένει ένας ελεύθερος άνθρωπος ακόμη και όταν ο Ερντογάν θέλει να τον κυνηγήσει, είναι μια τέλεια ευκαιρία για τον Μπάιντεν, ώστε να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση», καταλήγει ο αρθρογράφος του Examiner.


Ειδήσεις σήμερα:

15χρονη στο Ηράκλειο κατήγγειλε τον βιασμό της - Έρευνες της ΕΛΑΣ

Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα; - Δείτε live
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης